EXCLUSIV! Cum clanul Rothschild şi alţi mari bancheri internaţionali au ajuns să controleze guverne şi regi ai lumii, prin împrumuturi şi războaie

1.786 vizualizari
Imagine: prelucrare proprie

De secole întregi, marii bancheri internaționali au făcut averi colosale împrumutând cu bani guverne și regi. Se ştie că orice împrumut bancar se protejează prin tot felul de garanţii, dar ce fel de garanție se poate obține de la un guvern sau de la un rege? Cum poate fi executat un guvern?

Profesorul de economie Stuart Crane remarcă faptul că există două mijloace prin care o bancă îşi poate asigura împrumuturile acordate guvernelor și regilor. Ori de câte ori o companie, de exemplu, împrumută bani mulţi de la o bancă, creditorul ei reprezintă o voce puternică în managementul afacerii, pentru a-și proteja investiția. La fel, niciun guvern nu poate împrumuta sume importante de bani, decât dacă este dispus să predea creditorului o parte din suveranitatea sa drept garanție. Aşadar, bancherii internaționali care au împrumutat sute de miliarde de dolari guvernelor din întreaga lume au o influență considerabilă în politicile acestor guverne.

Dar avantajul suprem pe care un bancher îl are asupra regelui sau guvernului este acela că, dacă aceştia nu se conformează cu dorinţele creditorului, bancherul îi poate finanța pe inamici. Iar dacă aceşti inamici nu există, ei trebuie creaţi!

Jocul acesta a fost făcut de celebra familie bancheră Rothschild. Fondatorul dinastiei, Meyer Amschel Rothschild (1743-1812) din Frankfurt, Germania, a păstrat unul dintre cei cinci fii ai săi acasă, pentru a conduce banca din Frankfurt, iar pe ceilalți i-a trimis la Londra, Paris, Viena și Napoli. Familia Rothschild a devenit incredibil de bogată în secolul al XIX-lea, finanțând guvernele să se lupte între ele. Potrivit profesorului Stuart Crane „dacă veți privi la fiecare război din Europa din secolul al XIX-lea, veți vedea că acestea au sfârșit întotdeauna cu instituirea unui „echilibru de putere”. Cu fiecare regrupare, exista un echilibru de putere într-o nouă grupare în jurul Casei Rothschild din Anglia, Franța sau Austria, care grupau națiuni, astfel încât, dacă vreun rege sau guvern ieşea din linie, un război izbucnea. Prin cercetarea datoriilor națiunilor aflate în război, acest lucru indica de obicei cine trebuia pedepsit”.

În descrierea bancherilor Rothschild și a altor mari bancheri internaționali, dr. Quigley ne spune că ei au rămas diferiți de bancherii obișnuiți prin mai multe moduri: erau cosmopoliţi; erau apropiați de guverne și erau în special preocupați de datoriile guvernamentale; acești bancheri au ajuns să fie numiți „bancheri internaționali”.