Editorial-surpriză în ziarul globalist „Newsweek”: „O revoltă populară împotriva elitelor se întinde la nivel global”

  •  
  •  
  •  
  •  

Binecunoscutul cotidian de stânga „Newsweek”, a publicat pe 7 iulie 2022 un articol-opinie intitulat „A Popular Uprising Against the Elites Has Gone Global”, adică „O revoltă populară împotriva elitelor se întinde la nivel global”. Este foarte ciudat cum un ziar globalist ca „Newsweek” publică un asemenea articol, care pare a fi ca un semnal de alarmă contra globalismului. Iată câteva citate din editorial:

– O revoltă populară a clasei muncitoare împotriva elitelor și a valorilor lor se află în curs de desfășurare și se întinde în toată lumea.

– Se înregistrează o rezistență tot mai mare din partea claselor de mijloc și de jos împotriva „credințelor de lux” ale elitelor, în timp ce oamenii obișnuiți percep tot mai clar răul pe care aceastea îl provoacă lor și comunităților lor.

– Primele semne ale acestei revolte populare au apărut în februarie 2022, când camionagii din Canada s-au revoltat pe cei din clasa „purtătorilor de laptop”, care doreau să impună măsuri pandemice tot mai restrictive.

– Cea mai recentă manifestare este cea din Olanda, sub forma protestelor agricultorilor împotriva noilor reglementări de mediu care îi vor ruina. Peste 30.000 de agricultori olandezi s-au ridicat pentru a protesta împotriva guvernului, ca urmare a noilor limite de azot care îi obligă să reducă radical emisiile de azot cu până la 70% în următorii 8 ani. Aceasta i-ar forța pe agricultori să folosească mai puține îngrășăminte și chiar să reducă numărul șeptelului.

– Noile reglementări de mediu sunt atât de extreme încât ar obliga numeroase persoane să pună lacătul pe fermele lor. În semn de protest, agricultorii blochează drumurile și refuză să își mai livreze produsele lanțurilor de supermarketuri. Acest lucru a dus la penurii grave, în special de ouă și lapte printre alte produse alimentare. Dar, efectul va fi unul global. Olanda este al doilea mare exportator agricol mondial, după SUA.

– Dar dacă credeți că guvernul olandez ține cont de toate acestea, vă înșelați. Între securitatea alimentară și lupta împotriva „schimbărilor climatice”, guvernul olandez a optat în favoarea celei din urmă. Guvernul olandez este perfect conștient că ceea ce le cere agricultorilor îi va lăsa pe mulți dintre ei fără mijloacele de a-și mai câștiga existența.

– Măsurile au început să fie reglementate îmcă din 2019, dar, cu ocazia pandemiei, manifestațiile în 2020 și 2021 au fost interzise. Odată cu reluarea protestelor în 2022, autoritățile au trecut și ele la o atitudine mai agresivă. S-au înregistrat arestări și chiar focuri de armă trase de poliție, dintre care unul a fost foarte aproape de a ucide un protestatar de 16 ani.

– Majoritatea olandezilor simpatizează cu agricultorii, nu cu guvernul. Sondajele actuale arată că Partidul Fermierilor, format cu doar 3 ani în urmă, ca reacție la noile reglementări, ar câștiga 11 locuri în Parlament, dacă alegerile ar avea loc astăzi. În plus, Uniunea Pescarilor Olandezi s-a alăturat public protestelor, blocând porturile cu nave de pescuit și afișând pancarte pe care scrie: „Unirea face puterea”.

– În timp ce olandezii obișnuiți sunt de partea agricultorilor, elitelor guvernamentale olandeze pare că nu le pasă, la fel ca în Canada sau SUA. Chiar şi presa refuză până să și relateze despre manifestații și, atunci când o face, îi numește pe agricultori extremiști. De unde această ruptură?

– Cetățeanul obișnuit este interesat de schimbările climatice, numai că are bunul simț de a înțelege că distrugerea fermei lui pentru ca obiectivele climatice să fie atinse în 2030 / 2035 nu va influența în mod real clima planetei. La urma urmei, Olanda nu reprezintă decât 0,46% din emisiile mondiale de CO2, și deși o reducere ar fi de dorit, ea nu ar fi decisivă în lupta contra schimbării climatice în următorii 8 ani.

– Poate că asta dă satisfacție elitelor, dar face și ca mari părți din populație să își vadă nivelul de trai prăbușindu-se și existența economică pusă în pericol de stat pentru rațiuni ideologice. Occidentul se află în prezent într-o situație critică, din cauza faptului că obiectivele ideologice sunt puse în aplicare pe seama claselor de mijloc și de jos.

– Există riscul ca politicile climatice să facă din Europa ce a făcut marxismul din America Latină: un continent, unde există toate condițiile pentru o prosperitate generală și un mediu sănătos, va sărăci și se va ruina din niște motive ideologice.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner