E posibil ca schizofrenicii să primească informaţii de la realități alternative din alte dimensiuni, care îi determină să vadă și să gândească lucruri pe care noi ceilalți nu le putem vedea?


Medicii definesc schizofrenia este o boală psihică severă, care se caracterizează prin simptome psihotice, cum ar fi halucinațiile, ideile delirante, dezorganizarea gândirii și a comportamentului. Dar, oare, bolnavii schizofrenici ce simt? Şi-au pierdut ei minţile?

Există o teorie interesantă conform căreia schizofrenicii „au alunecat” într-o realitate paralelă şi, coexistând cu realitatea noastră, intră într-un fel de conflict, noi considerându-i ca fiind „bolnavi psihici”.

Nu se ştie care este adevărul, dar, fără îndoială că schizofrenicii au parte de experienţe de simţ înfricoşătoare şi ciudate.

De exemplu, o persoană a povestit următoarele: „Am un prieten foarte apropiat care este schizofrenic și refuză tratamentul. Uneori lucrurile pe care le „vedea” mă speriau cu adevărat, ca atunci când s-a speriat când am deschis jaluzelele la apartamentul lui pentru că „ei” priveau, iar în depărtare se afla un cimitir”.

Dar iată ce povesteşte un fost schizofrenic despre boala sa psihică: „Sunt 9 ani de când nu mai am probleme, dar îmi amintesc cum era. Când aud aceleași patru sau cinci bătăi înăbușite în depărtare, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, timp de două sau trei săptămâni, și nu pot dormi când mă întind pentru că le aud, dacă asta e o realitate alternativă, atunci acea realitate este cu adevărat plictisitoare. Nu se întâmplă nimic acolo”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock