După „tornada de la Călăraşi” de pe 30 aprilie 2019, la Vama Veche, pe 2 mai, au fost observaţi nişte nori „monstruoşi”. Câte coincidenţe…

100 vizualizari

Pe 30 aprilie 2019, am avut parte în județul Călărași de o tornadă cum n-a mai fost văzută în România (poate doar în filme). Desigur, s-a dat vina pe „încălzirea globală”, dar de acest fenomen se vorbeşte de atâţia ani, iar în 2017 şi 2018 n-am prea văzut tornade asemănătoare în România. Încălzirea globală ar trebui să acţioneze tot timpul, nu selectiv, pe ani!

În articolul de atunci – Tornada de la Călăraşi de la finalul lunii aprilie – ceva incredibil pentru România! Fenomen natural sau armă meteorologică? – vorbeam despre posibilitatea ca tornada să fie, mai degrabă, efectul unei arme meteorologice, dată „cadou” României de un stat inamic, având ca ţintă poate chiar Bucureştiul, ţinând cont de faptul că judeţul Călăraşi se învecinează cu capitala ţării. Că s-a greşit ţinta cu câţiva zeci de kilometri, n-ar fi de mirare.

Între timp, fenomenele meteo extreme nu s-au terminat, ci parcă abia au început anul acesta. Pe 2 mai 2019, deci la două zile după tornada de la Călăraşi, de pe contul de Facebook al Hotelului Neptun au fost postate mai multe fotografii cu nişte nori „anormali” care au fost văzuţi la Vama Veche.

Un cititor Facebook acuză pentru aceste fenomene anormale aşa-zisa instalaţie HAARP de la Baza Militară Americană de la Corbu (judeţul Constanţa). Sincer, eu nu crede aşa ceva… în primul rând, la Constanţa nu se află nicio instalaţie HAARP. Dacă era aşa, ar fi trebuit să asistăm la fenomene asemănătoare şi anii trecuţi (2017, 2018), dar acest lucru nu s-a întâmplat. În al doilea rând, nu cred că americanii s-ar juca cu focul şi, dând drumul la un fenomen meteo extrem, ei ar fi conştienţi că şi-ar pune în pericol propria bază militară. Cum ar fi fost ca acea tornadă se se fi îndreptat spre Corbu?

Ce stat ar avea interes să producă aşa ceva pe teritoriul României? Habar n-am şi nu mă hazardez în presupuneri. Rusia? Turcia? Iranul? Sunt o mulţime de posibilităţi şi de aceea nu ar trebui decât să urmărim evoluţiile viitoare din anul acesta…