După ce ne-au băgat fluor în apa potabilă, oamenii de ştiinţă doresc acum să introducă în apă şi LITIU. De ce?

  •  
  •  
  •  
  •  

A existat o dezbatere de lungă durată în SUA și în multe alte țări cu privire la adăugarea de fluor în apa publică, scopul declarat fiind acela de reducere a cariilor dentare (deşi unii spun că adevăratul scop ar fi acela de „pietrificare” a glandei pineale). Dar acum, unii oameni de ştiinţă vin cu o propunere poate la fel de controversată – adăugarea de litiu în apă, pentru ca un compus psihoactiv din litiu să poată ajuta la combaterea a ceea ce ucide anual 800.000 de oameni în întreaga lume – sinuciderea. Litiu este deja prezent în multe surse naturale de apă.

„Prevalența condițiilor de sănătate mintală și ratele naționale de sinucidere cresc în multe țări. Litiul este utilizat pe scară largă și eficientă în doze farmacologice pentru tratamentul și prevenirea episoadelor maniacale / depresive, stabilizând starea de spirit și reducând riscul de suicid. Începând cu anii 1990, mai multe studii au testat ipoteza că urmele de doze de litiu care apar în mod natural în apa potabilă pot avea un efect protector împotriva sinuciderii populației.” (Sursa: kcl.ac.uk).

Conform comunicatului de presă pentru acest studiu, publicat în revista „The British Journal of Psychiatry”, se arată că majoritatea oamenilor consumă deja anumite doze de litiu, care se găsesc în legume, cereale şi condimente. Studii recente au arătat că în anumite regiuni din Texas, unde există concentrații naturale ridicate de litiu în apă, există rate mai reduse de consum de droguri, de comportament violent şi suicidar, acest lucru fiind un argument puternic pentru adăugarea de litiu în apa potabilă.

O specialistă în domeniu, Jesse Hicks, a declarat pentru Vox în 2018 că adăugarea de litiu în apa potabilă ar amplifica rezistenţa existentă deja în mișcarea anti-vaccinare. Însă, ca să aibă vreo șansă să reușească, ar fi nevoie de un „caz științific solid și de necombătut” – lucru pe care noul studiu nu îl prezintă. Şi asta pentru că nu se ştie încă care ar fi concentraţia optimă de litiu pentru ca lucrurile să funcţioneze cu adevărat.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): kcl.ac.uk


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner