Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Doi “mercenari” americani au fost defilaţi pe străzile din Venezuela. Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, acuză o tentativă de invazie a ţării

1742

blankPreședintele venezuelean, Nicolas Maduro, a declarat că autoritățile de la Caracas au capturat 13 „teroriști”, inclusiv doi cetățeni americani, pe care i-a descris drept “mercenari”, aceştia fiind acuzaţi că ar fi implicați într-un complot eșuat pentru a invada țara și a-l elimina pe Maduro.

Într-o conferinţă de presă, Maduro a arătat pașapoartele și alte cărți de identitate ale lui Airan Berry și Luke Denman, pe care i-a descris ca angajați ai lui “Silvercorp”, o companie din Florida, a cărei proprietar şi-a asumat răspunderea pentru tentativa de invazie.

Autoritățile venezueliene au declarat că au arestat alți 8 „mercenari” într-un oraș de coastă din Venezuela, arătând imagini la televiziunea de stat cu mai mulți bărbați neidentificați, încătuşați și defilaţi pe o stradă. Guvernul venezuelean a spus că peste 25.000 de militari au fost mobilizaţi pentru a vâna alți rebeli care operează în țară.

Diosdado Cabello, vicepreședintele partidului de guvernământ, a postat pe contul său de Twitter un videoclip cu un venezuelean identificat ca Josnars Adolfo Baduel, care a fost și el reținut, și care susține că doi cetățeni americani sunt printre cei arestați.

Jordan Goudreau, proprietarul lui “Silvercorp”, fost militar al “Beretelor Verzi” din Florida, a recunoscut că el i-a trimis pe cei doi americani arestaţi, împreună cu alţii, într-o misiune denumită „Operațiunea Gideon”, cu scopul de a „elibera” Venezuela. Goudreau și-a revendicat responsabilitatea pentru operațiunea de duminică, despre care autoritățile venezueleze spun că a fost nimicită, rezultând 8 ​​oameni morți pe o plajă din apropierea orașului portuar La Guaira.

Venezuela a intrat într-o criză politică și economică din ce în ce mai mare sub conducerea lui Maduro. Lipsa serviciilor şi utilităţilor publice, cum ar fi apa curentă, energia electrică și asistența medicală, au determinat imigraţia a aproape 5 milioane de oameni. Dar Maduro controlează în continuare toate pârghiile de putere, în ciuda unei campanii conduse de SUA pentru alungarea sa de la conducere. Recent, Maduro a fost acuzat că este traficant de dro*uri și s-a oferit o recompensă de 15 milioane de dolari pentru arestarea sa.

Venezuela și SUA au rupt legăturile diplomatice anul trecut pe fondul tensiunilor crescute, astfel încât nu există o ambasadă americană la Caracas.

Goudreau a declarat că a semnat un contract cu liderul de opoziție venezuelean, susținut de SUA, Juan Guaido, pentru a-l răsturna pe Maduro, dar Guaido a negat aşa ceva.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): telegraph.co.uk

Videoclipul YouTube cu “mercenarii” defilaţi pe străzile din Venezuela îl puteţi vedea AICI

Orgoni Crystal