Dispariţia enigmatică a lui Solomon Northup, autorul celebrei cărţi „12 ani în sclavie”


Solomon Northup, autorul celebrei cărţi „12 ani în sclavie”, a dispărut fără urme în 1857. Cartea sa, după care s-a realizat un film care a câştigat premiul Oscar în 2013, relatează povestea adevărată a răpirii sale și a vânzării lui în sclavie. Cartea lui Northup a fost un succes imediat, vânzându-se peste 30.000 de exemplare în primii doi ani de la apariţie.

Se spune că după scăparea sa din sclavie, Northup a lucrat la metrou, a ajutat alți sclavi să scape și a petrecut mult timp, fără succes, să aducă un proces împotriva răpitorilor săi. La Washington, lui Northup nu i s-a permis să depună mărturie în cauză pentru că era negru. Mai târziu, i s-a permis să depună mărturie în New York, dar, după mai multe întârzieri, cazul său a fost abandonat.

Solomon Northup s-a angajat într-un turneu în Canada în 1857 și nu s-a mai întors acasă. De atunci, nu s-a mai auzit niciodată de el, deși o scrisoare datată în 1863 susținea că scriitorul încă trăia. Au fost propuse câteva teorii cu privire la ceea ce i s-a întâmplat: că ar fi devenit spion pentru armata unionistă, fiind capturat și ucis, că a fost răpit și că a devenit din nou un sclav, ori că a murit prin Canada și a fost îngropat undeva, într-un mormânt necunoscut.

Orice i s-a întâmplat lui Solomon Northup, acesta a contribuit la abolirea sclaviei în Statele Unite şi în restul lumii.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO