Discurs halucinant al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: el spune că s-a întâlnit cu extratereştrii de pe alte planete! S-a dat de gol? Sper să fie o greşeală de exprimare…

12.034 vizualizari

Juncker extraterestriPrecum unii au şi observat deja, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a ţinut recent un discurs ciudat în care pare că vorbeşte de „extratereştri”… Dar, mai întâi să vedem discursul integral:

„Trebuie să ştiţi că cei care ne observă din afară sunt îngrijoraţi. M-am văzut şi i-am ascultat pe câţiva din liderii altor planete; ei sunt extrem de îngrijoraţi, întrucât îşi pun întrebări în legătură cu drumul pe care îl va urma Uniunea Europeană. Astfel, trebuie să îi asigurăm şi pe europeni şi pe cei care ne observă din afară”.

Jucker spune clar în limba franceză „dirijeants d’autre planetes”, adică „conducătorii altor planete”. În mod normal, ar fi trebuit să spună „dirijeants de cette planete”, adică „conducătorii acestei planete”. E adevărat că în limba franceză pluralul substantivelor (care se termină în „s”) nu e auzibil ca în limba engleză, dar cuvântul „autre” e clar: înseamnă „altă” sau „alte”.

Părerea mea e că a fost o greşeală involuntară, pentru că altfel nu-mi închipui cum Juncker s-ar fi întâlnit cu liderii „altor planete”. Care planete? Din sistemul nostru solar sau din alte sisteme solare? Ce-i interesează pe extratereştri spargerea UE? Au vreun interes? Sau ei sunt ascunşi aici, pe Terra, şi se implică în viaţa noastră?