Dinozaurii n-au existat niciodată pe Pământ, ei fiind doar un basm!


dinozauri790De peste 100 de ani, oamenii de ştiinţă ne spun că în urmă cu peste 65 de milioane de ani au existat nişte animale uriaşe şi înspăimântătoare, cărora le-au fost date numele de dinozauri. Dar, într-adevăr, aceste creaturi uriaşe au trăit pe Pământ? Sunt unii care nu cred în existenţa acestor monştri, totul nefiind decât o diversiune pusă la cale de evoluţionişti, cei care cred în evoluţia naturală a omului, conform teoriei lui Darwin. Să vedem împreună, în acest articol, argumentele lor.

În primul rând, vom începe cu nişte întrebări: De ce credeţi în dinozauri? Au fost găsite schelete întregi de dinozauri? Toate oasele erau împreunate? Sau au fost găsite unele oase într-o anumită zonă, şi apoi au fost unite mai târziu? E posibil ca aceste schelete să fi aparţinând altor animale, sau e posibil ca oasele să fi căpătat forme diferite datorită greutăţii uriaşe a pământului şi a pietrelor de deasupra lor.

Interesant e faptul că unii oameni de ştiinţă au realizat o imagine completă a dinozaurului, bazându-se doar pe o bucată de os de picior sau pe un dinte. Un alt amănunt important e dat de faptul că jumătate din scheletele de dinozauri găsite sunt sub 5 metri lungime. Scuze, dar 5 metri lungime nu e deloc înfricoşător! Există pe planeta noastră animale mult mai lungi decât un banal 5 metri. De unde ştim că acele oase găsite aparţin unor dinozauri, şi nu unor crocodili mai mari? Sau unor balene? Prea uşor dăm credit părerii paleontologilor, care sunt şi ei oameni, şi ar putea greşi şi ei.

Până în prezent, oamenii de ştiinţă au identificat circa 700 de specii diferite de dinozauri. Dar 50% din aceştia provin dintr-o singură specie. Doar 5 specii de dinozauri au „scheletul complet”, fiind astfel reconstruite după ce acestea au fost descoperite sub pământ. Dar cum s-a ajuns până la cele 700 de specii? Descoperindu-se câteva oase izolate, o nouă specie a fost creată; astfel, paleontologii şi-au folosit de multe ori propria imaginaţie pentru a crea o nouă specie de dinozauri.

În anii 1870 exista o mare rivalitate între doi mari colecţionari de fosile: Marsh şi Cope. Marsh a publicat erorile lui Cope în ceea ce priveşte reconstrucţia unei fosile de reptilă marină, punându-i capul în locul cozii…În rivalitatea dintre cei doi, s-au inventat noi specii de dinozauri, acestea trecând de 130. Adevărul e că nu există atât de mulţi dinozauri cât ni s-a spus; nu există nicio eră a dinozaurilor. Dinozaur înseamnă de fapt „şopârlă teribilă”; aceste reptile au fost inventate în anii 1870 şi de atunci dinozaurii au fost „glorificaţi” în manualele şcolare, cărţi, reviste şi ziare.

Să luăm o afirmaţie dintr-un manual şcolar: „Specia Stegosaurus a dispărut în urmă cu 70 de milioane de ani înaintea apariţiei lui Tyrannosaurus Rex. Nu toţi dinozaurii au trăit în acelaşi timp. Ei au trăit pe parcursul a 180 de milioane de ani”. Fantastic cum au calculat cu atâta exactitate paleontologii sutele de milioane de ani! Sau e doar SF?

Se spune că dinozaurii au trăit în urmă cu 240 de milioane de ani în urmă până la 65 de milioane de ani. Cred că veţi fi şocaţi să aflaţi că oamenii de ştiinţă n-au obţinut aceste cifre din datarea cu carbon radioactiv, potasiu, sau uraniu (aceste metode de datare funcţionează pentru mii de ani în urmă, nu pentru milioane de ani).  Nu. Paleontologii au datat vârsta fosilelor după cum cred ei că au evoluat aceste reptile. Ei cred că ia o anumită perioadă de timp pentru ca cea mai simplă formă de viaţă (amoeba) să evolueze într-un dinozaur. Deci, totul se bazează se bază de presupuneri! Nimic ştiinţific.

O altă întrebare care se pune a aceasta: dacă am presupune că un os de dinozaur are chiar o vechime de 100 de milioane de ani, cum de a putut rezista atât de mult de-a lungul vremii? Cum de nu s-a mineralizat (pietrificat)? Cine a spus că sunt necesari o sută de milioane de ani pentru ca un schelet să se fosilizeze? Fosilizarea ia între 5 şi 100 de ani; după 100 de milioane de ani nu s-ar mai găsi niciun schelet întreg.

Aşadar, mai credeţi în dinozauri?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO