Diabolicele: incredibilele fotografii 3D ale iadului de acum 150 de ani

11.316 vizualizari

O descoperire ciudată din Parisul secolului al XIX-lea i-a uimit pe mulţi. E vorba de o versiune miniaturizată a iadului, fotografiat în „tehnologie” 3D, ce este văzut ca o răsplată pentru cei păcătoşi. Citim de pe site-ul Cine-graphics.com:

În lucrarea sa din anul 1978 „Diableries: La Vie Quotidienne Chez Satan”, Jac Remise a relatat cum o echipă de demolări din Paris a descoperit o cutie misterioasă din lemn, ascunsă sub ruinele unei clădiri. Cutia, ce era acoperită cu nişte vechi cingători militare, ascundea o serie de fotografii ce prezintau o lume plină de plăceri, în care apăreau diavoli beţivi, schelete sinistre şi femei aproape goale. O notiţă anonimă a fost găsită în cutie, iar pe ea stătea scris:

„Aceasta este opera vieţii mele şi astfel am visat eu iadul. Dacă viziunile mele sunt corecte, atunci cei păcătoşi pot sta liniştiţi, căci viaţa lor de apoi va fi dulce pentru ei”.

Aceste fotografii sunt cunoscute sub numele de „Diabolicele” sau „Les Diableries” (în limba franceză). Fiecare scenă din această serie e compusă dintr-o dioramă sculptată în gips şi argilă şi împodobită cu arcuri miniaturale. Create în Paris în anii 1860, seria de fotografii a fost reprodusă pe transparente stereoscopice, care, atunci când sunt observate cu lentile speciale, produc un efect 3D incredibil.

Iată mai jos câteva imagini: