Declaraţia misterioasă a preşedintelui chinez care poate arăta că autorităţile din China au ascuns originea coronavirusului 2019-nCoV

4.164 vizualizari

Oamenii de ştiinţă ne spun clar: la ora aceasta NU EXISTĂ nicio dovadă conform căreia coronavirusul 2019-nCoV, cel care a creat atâta panică în lume în anul 2020, ar proveni dintr-un laborator de cercetare a virusurilor. Totuşi, în ultima perioadă există diferite ipoteze care presupun că acest virus înspăimântător ar fi fost scăpat din Institutul de Virusologie Wuhan (China); de fapt, chiar din Wuhan a pornit pandemia mondială de coronavirus.

O declaraţie ciudată făcută de preşedintele chinez Xi Jinping pe 14 februarie 2020 au alimentat şi mai multe suspiciuni conform cărora coronavirusul ar fi scăpat dintr-un laborator chinez. Iată ce spunea el într-o declaraţie care a fost consemnată de cotidianul „South China Morning Post” (vedeţi AICI): „Trebuie să ne învăţăm lecţiile (…) astfel încât să ne întărim punctele slabe şi să închidem portiţele care au făcut posibilă epidemia”.

Deși Xi Jinping nu a explicat modul în care aceste „portiţe” trebuiau să fie închise, el și-a anunțat planul de a promova o nouă lege pentru „biosecuritatea în laboratoare” care vizează în special utilizarea agenților biologici care „pot dăuna securității naționale”.

A doua zi, pe 15 februarie 2020, Ministerul Chinez al Științei și Tehnologiei, după discursul preşedintelui chinez, a iniţiat o nouă directivă intitulată: „Instrucțiuni privind consolidarea managementului biosecurității în laboratoarele de microbiologie care gestionează virusuri avansate, precum noul coronavirus” (vedeţi articolul de pe The New York Post). Dar, în toată China există un singur laborator de microbiologie care gestionează virusuri avansate, precum noul coronavirus. Este Institutul de Virusologie din Wuhan.

De ce au simţit nevoia autorităţile chineze să dea noi legi şi reglementări de biosecuritate în laboratoarele de biologie, dacă acest coronavirus este de origine „naturală” provenind de la lilieci?