De ce atât de multe personalităţi ale lumii au vizitat în ultimul timp Antarctica? De ce astronautul Buzz Aldrin spunea că toţi ne aflăm în pericol, referindu-se la Antarctica?

10.122 vizualizari

Nu cred că există o idee mai fascinantă în lumea arheologiei decât aceea că urmele unei străvechi civilizaţii antice se află îngropate sub gheața polară din Antarctica.

În anul 1930, autorul H. P. Lovecraft a scris un roman intitulat „La munții nebuniei”, în care este vorba despre o expediție dezastruoasă în  continentul Antarcticii, unde s-au descoperit ruine extraterestre antice și un secret periculos.

Prima expediție a amiralului Richard E. Byrd în Antarctica a avut loc între 1928-1930, acolo el găsind mai multe fosile care indică faptul că acest continent a avut o climă tropicală în trecut. Între 1946 și 1947, Byrd și echipa sa a efectuat o operațiune pe scară largă numită „HighJump”, în timpul căreia a descoperit și cartografiat 1.390.000 km² din teritoriul Antarcticii. Această operațiune a Marinei SUA a implicat 4.700 de oameni, 13 nave și 33 de avioane. În presupusul jurnal al amiralului Byrd din 1947 se scrie negru pe alb că în Antarctica s-au descoperit dovezi care arată că Pământul este gol pe dinăuntru.

Dar, cel mai interesant lucru îl reprezintă faptul că în ultimii ani mai multe personalităţi au vizitat Antarctica. Oare de ce? Să-i amintesc pe astronautul Buzz Aldrin, fostul secretar de stat american John Kerry, patriarhul ortodox rus Kirill, președintele Bill Clinton, prințul Harry al Marii Britanii, familia regală a Spaniei sau președintele rus, Vladimir Putin. Despre vizita surprinzătoare a patriarhului rus Kirill în Antarctica, am scris acest articol acum câteva luni (Scopul ascuns al vizitei patriarhului rus Kirill în Antarctica: pentru a ţine un “ritual străvechi” cu privire la o misterioasă armă antică descoperită în Arabia Saudită – “arca lui Gabriel”!).

De ce toți acești oameni, ce deţin funcţii înalte la nivel global, ajung la Polul Sud? Doar pentru a vedea gheața și pinguinii? Sau e vorba de altceva? Interesant e faptul că astronautul Buzz Aldrin a postat pe Twitter un mesaj amenințător către lume, care, ulterior a fost şters. Cuvintele lui au fost: „Suntem cu toții în pericol. E răul însuşi”, mesaj însoţit de fotografia unei piramide situată în Antarctica. Oare la ce se referea el?