Cu 2 ore şi jumătate înainte de cutremurul din Vrancea de pe 28-12-2016, pe harta radar a României au apărut brusc mai multe puncte roşiatice pe vârful munţilor

  •  
  •  
  •  
  •  

cutremur-vranceaIeri (28-12-2016), precum toată lumea ştie deja, a avut loc un nou cutremur destul de puternic în România, de 5,3 grade pe scara Richter. Citez de pe stirileprotv.ro:

Cutremurul de 5, 3 magnitudine a avut ca punct de pornire localitatea Nereju, din judeţul Vrancea, aflată la 137 de km de Bucureşti. Undele seismului s-au propagat până în nordul Bulgariei, Republica Moldova şi o parte din Ucraina. Specialiştii spun însă că seismul s-a simţit cel mai tare în oraşele din sud-estul României: în Bucureşti, Buzău, Ploieşti sau Galaţi, de exemplu intensitatea a ajuns la 4 la scara Mercalli.

Specialiştii spun că, de această dată, seismul a fost atipic şi a durat în jur de 30 de secunde. A început cu o mişcare verticală de 6 secunde, apoi a scăzut în forţă şi a revenit cu a doua mişcare, pe orizontală. În mod obişnuit, cutremurele se produc pe un plan orientat pe direcţiile nord şi sud est. Mişcarea seismică de azi noapte a fost una pe verticală.

Legat de acest subiect, am primit pe Facebook un mesaj extrem de interesant de la un cititor, căruia îi mulţumesc mult şi pe această cale. Iată mesajul cititorului:

„Înainte de cutremur, pe 27 decembrie, ora locala 23, au apărut nişte chestii ciudate pe harta meteo radar de la http://www.meteoromania.ro/images/radarg/index.radar.php. Mai precis, brusc au apărut puncte galbene, portocalii-roşiatice în vârful munţilor, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali. Pe site-ul de la meteoromania.ro, în tabelul din dreapta selectaţi ţinând tasta CTRL apasată şi daţi click începând de la 27.12.2016 20:01 UTC până la 27.12.2016 22:01 UTC. Apoi, daţi drumul la CTRL şi apăsaţi pe butonul „imagini încarcate” (butonul de sub tabelul acela). O să apară 13 imagini. Apoi apăsaţi pe butonul >> de mai jos. O să vedeţi o succesiune normală, după care de două ori o să apară nişte chestii ciudate în jurul orei 23, ora locală (ora locală e afişată în stânga sus). Oare au folosit HAARP-ul şi au bruiat radarul meteo? Ori au apărut nişte ionizări atmosferice dinaintea cutremurului? Ciudat oricum”.

Într-adevăr, foarte ciudat. În jurul orei 23 (ora locală), cu aproape 2 ore şi jumătate înainte de cutremur (acesta a avut loc la ora 1:20), pe harta radar meteorologică apar brusc nişte puncte portocalii-roşii în zonele înalte din Carpaţi, în special în zona Carpaţilor Meridionali, semn că acolo se întâmpla un eveniment meteorologic extrem, ca o furtună sau o vijelie. Dacă era vorba de un front atmosferic, acesta ar fi trebuit să dureze, dar în mai puţin de 10 minute, punctele roşii de pe imaginile radar dispar ca prin minune.

Acest lucru te pune să te întrebi cu adevărat dacă n-a fost vorba de un cutremur provocat prin HAARP sau, cum spunea cititorul meu, nişte ionizări atmosferice dinaintea cutremurului.

radar-meteo

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page