Craniul de la Broken Hill, craniul cu o vechime de 1 milion de ani, străpuns de un glonte


craniul de la Broken HillLa marele muzeu londonez „British Museum” a fost primit în anul 1921 un craniu de hominid, care a fost găsit în Rodezia (actualul stat african Zambia), împreună cu alte fosile umane; acestea au fost descoperite cu ocazia decopertărilor executate la o mină pentru extragerea minereului de zinc. După locul unde a fost găsită. într-o primă instanţă principala piesă a fost „botezată” cu numele de „craniul de la Broken Hill” sau „craniul Kabwe”; studiat pe îndelete de paleontologi, aceştia l-au introdus ulterior în clasificarea specifică sub denumirea de „omul din Rodezia” şi chiar de „neanderthal-ul african”.

Dar spre tulburarea cercetătorilor de specialitate, craniul prezenta pe oasele parietale, două mici găuri rotunde, diametral opuse, situate la acelaşi nivel; era evident faptul că „ceva” a străbătut craniul fiinţei respective, intrând pe o parte şi ieşind pe cealaltă parte. Dar acest „ceva” a avut un diametru mic şi o viteză foarte mare, nefiind antrenate aşchii din oasele laterale; nu putea fi vorba deci de o săgeată. Ce armă, sau ce proiectil a putut fi oare?

Cu ani în urmă, profesorul Mair din Berlin cât şi unii cercetători neconformişti şi-au exprimat o opinie şocantă: oasele craniului au fost străbătute de un glonte! Dar din studierea craniului, vârsta stabilită de paleontologi pentru fiinţa respectivă a fost de ordinul a 1 milion de ani! Cine putea să dispună însă acum un milion de ani în urmă de arme moderne, aici, pe Pământ? O interpretare mai recentă, poate mai puţin autorizată, a atribuit găurile respective unei arme de tip laser, imaginând un gest de” apărare a unui vizitator extraterestru, care poate că a fost surprins şi atacat de acel „animal” de pe o planetă sălbatică…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock