Coşmarul Americii devine realitate: Iranul şi-a construit o dronă-duplicat performantă, după ce a capturat o dronă americană invizibilă în 2011!

  •  
  •  
  •  
  •  

drona iranianaIranul şi-a lansat propria copie a unei drone invizibile americane, capturată la sfârșitul anului 2011 de către forţele militare iraniene. Persanii pretind că au spart secretele acestei drone, ce are aripile asemenea unui liliac, adăugându-i capacități suplimentare de armament, scrie site-ul csmonitor.com.

Agenţia semioficială de ştiri din Iran, Fars News Agency, a anunţat că drona-duplicat a Iranului (copia după drona RQ – 170 Sentinel) este mai mică, dar deţine capacităţi de bombardare a oricărei nave de război americane, în orice situaţie de război. Agenţia iraniană şi-a intitulat ştirea astfel: „Coșmarul Americii devine realitate”. Televiziunea de stat a arătat imagini cu un portavion american din Golful Persic, filmat de o dronă iraniană.

Drona-duplicat a fost prezentată la o expoziție a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice, conducătorul suprem al acestui stat, ayatollahul Ali Khamenei, fiind informat cu privire la sistemele moderne cu care este dotat această dronă. Iranienii au capturat drona americană, aceasta având de îndeplinit o misiune CIA pentru spionarea siturilor nucleare și militare din Iran. Apoi, inginerii iranieni, pornind de la aparatul american, având în vedere dificultățile și dinamica de zbor, au proiectat o aeronavă cu dimensiuni mai mici, mai ieftină și mai simplă.

Unul din ofiţerii iranieni care s-a ocupat cu proiectul dronei-duplicat a declarat următoarele: „La drona americană am avut probleme de decodificare, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, le-am depăşit”. El a mai spus că toate datele dronei americane au fost recuperate cu succes, astfel încât datele confidenţiale au fost cunoscute în totalitate.

Oficialii americani au spus însă ca Iranul a fost incapabil să reproducă forma sofisticată a dronei pentru evitarea radarului, aerodinamica sa și echipamentul de supraveghere de top, deși ar fi putut face acest lucru cu ajutorul Rusiei sau Chinei. Adevărul e că nu se cunoaşte exact ce capacităţi militare are această replică.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu