Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Coreea de Nord deţine în subsol minerale rare în valoare de 10.000 de miliarde de dolari! De asta marile puteri ale lumii doresc s-o controleze?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankValoarea totală a mineralelor neexploatate din Coreea de Nord sunt suficiente, astfel încât, fiecare locuitor din cei 7 miliarde ai planetei ar primi o cotă de aproape 1.500 de dolari. Aşadar, Coreea de Nord, cea mai ostracizată ţară de pe Pământ la ora actuală, deţine peste 200 de minerale preţioase (ca magneziu, vanadiu, molibden, cupru, aur, nichel, argint, titan etc.), ce ar valora pe piaţă circa 10 trilioane de dolari, adică 10.000 de miliarde de dolari. Suma este absolut fantastică, dacă ne gândim că PIB-ul SUA (cea mai bogată ţară de pe planetă) a fost anul trecut (2016) de circa 1,8 trilioane de dolari.

Deși are atâtea bogăţii în subsol, Coreea de Nord nu le poate verifica (decât extrem de puţin din ele) din mai multe motive. În primul rând, această ţară nu dispune de utilaje şi echipamente pentru a putea extrage aceste minerale rare. În al doilea rând, chiar dacă ar fi exploatate la capacitate normală, mineralele nu ar putea fi valorificate. Începând cu anul 2006, ca urmare a testelor nucleare făcute, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a început să impună sancțiuni economice Coreii de Nord, care, pe an ce trece, devin din ce în ce mai stricte. De exemplu, în martie 2016 acestei ţări i-a fost interzis exportul aur, titan și vanadiu. Apoi, în noiembrie 2016, i-a fost interzis exportul de zinc, nichel, cupru și argint.

Dar, pe de altă parte, valoarea incredibilă a bogăţiilor din subsolul Coreii de Nord te face să te gândeşti dacă nu cumva acest lucru constituie adevărata miză a stării tensionale din Coreea de Nord, tensiune care durează de mai bine de jumătate de secol. De zeci de ani, marile puteri ale lumii (China, SUA, Rusia, etc.) s-au luptat diplomatic şi chiar şi militar pentru a controla această ţară – Coreea de Nord. Nu cumva pentru bogăţiile ei? Pentru că altfel nu văd vreo altă miză…

Sursa (traducerea şi adaptarea): http://www.independent.co.uk/news/world/asia/north-korea-trillions-mineral-resources-nuclear-iron-ore-a7818651.html


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu