Site de secrete, stiinta si metafizica

Coreea de Nord aşteaptă 65 de trilioane de dolari de la SUA

10 9

kimjongilCoreea de Nord, duşmanul de-o viaţă al SUA, a solicitat americanilor să-i fie plătită suma de 65 de trilioane de dolari, drept compensaţie financiară pentru cele şase decade de ostilitate, anunţă site-ul ABC News. Agenţia oficială de ştiri, KCNA, spune că tot costul pagubelor realizate de Statele Unite de când a început divizarea peninsulei (din 1945) este estimat la 64,96 de trilioane de dolari.

KCNA detaliază faptul că această sumă e compusă printre altele din 26,1 de trilioane de dolari, ca urmare a atrocităţilor comise de americani, care au dat naştere la numai puţin de 5 milioane de nord-coreeni morţi, răniţi, răpiţi sau dispăruţi. Coreea de Nord mai estimează că cei 60 de ani de sancţiuni economice au produs pagube economiei nord-coreene de 13,7 trilioane de dolari, în timp ce valoarea proprietăţilor pierdute au fost estimate la 16,7 trilioane de dolari.

KCNA mai spune că nord-coreenii au “dreptul” de a primi compensaţii pentru sângele lor vărsat.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie