Conspiraţia „soarelui satanic”: pe 15 septembrie 2017 NASA va face o explozie nucleară pe Saturn, care să devină un al doilea Soare?

4.219 vizualizari

Undeva prin 2011, scriam acest articol (Soarele satanic sau cum să transformăm planeta Jupiter în soare, aprinzându-i învelişul său gazos), în care vorbeam despre un roman SF al celebrului scriitor britanic Arthur Clarke, care îşi imaginează cum că oamenii de ştiinţă, îndemnaţi de organizaţii oculte, au pus la cale o „schemă satanică”, şi anume aceea de  a crea un al doilea soare, denumit şi „soarele satanic” sau „soarele lui Lucifer”, prin aprinderea atmosferei planetei Jupiter. Pentru cei care nu ştiau, Jupiter nu e chiar o planetă, ci o stea neexplodată. Jupiter este format, în principal, din substanţe gazoase, având o compoziţie foarte asemănătoare cu cea a Soarelui (Jupiter are 89% hidrogen şi 11% heliu, pe când Soarele are 78% hidrogen, 20% heliu, iar restul îl constituie metalele grele). Pentru aprinderea învelişului gazos de pe Jupiter n-ar fi necesară decât detonarea unei încărcături explozive de către un satelit aflat în apropierea planetei Jupiter.

Pe de altă parte, precum se ştie, în 1997, NASA a lansat sonda spaţială Cassini-Huygens, care a ajuns în 2004 în apropierea planetei Saturn, studiind-o atât pe ea, cât şi pe sateliţii ei. Însă misiunea sondei Cassini se apropie de sfârşit în anul acesta (2017). Cum s-a gândit NASA să facă acest lucru? Să lase sonda să orbiteze singură? Nu! Iată ce află de pe wikipedia.com:

„Misiunea aleasă pentru sfârşitul acestei sonde implică apropieri succesive de inelele din Saturn, apoi o intrare în atmosfera lui Saturn pe 15 septembrie 2017, pentru a distruge nava spațială. Această metodă a fost aleasă deoarece este imperios necesar să se asigure o protecție și pentru a preveni contaminarea biologică pentru oricare dintre sateliții lui Saturn, care ar putea fi potențial locuibili”.

Însă există şi conspiraţionişti care cred că misiunea secretă a lui NASA pentru Saturn este alta. Ţinând cont de faptul că nava Cassini conţine şi material radioactiv pe ea (plutoniu -238 pentru alimentarea cu energie electrică), se crede că de fapt NASA încearcă să detoneze o adevărată bombă atomică în atmosfera lui Saturn, pentru a crea astfel un mic Soare în interiorul sistemului nostru solar. Aşadar, n-ar mai fi vorba de planeta Jupiter (ca în cazul romanului SF al alui Arthur Clarke), ci de Saturn, şi ea o planetă gazoasă, despre care unii bănuiesc că ar fi fost în trecut o stea, dar acum a eşuat şi se prezintă sub forma unei planete.

Dacă conspiraţia e adevărată, nu ştiu ce efect ar avea acest lucru asupra vieţii de pe Pământ, cu doi sori…