Conspiraţia Arcii: În Grecia s-a găsit Chivotul Legii, iar evreii vor să pună mâna pe el cu orice preţ

30.096 vizualizari

În acest articol, vom discuta despre o nouă posibilă teorie a conspiraţiei. Am spus clar cuvântul „posibilă”, pentru că vor exista unii ce vor crede că ăsta e adevărul absolut şi vor cere „dovezi”. Aceste dovezi nu există, dar există o serie de coincidenţe şi contexte care nu cred că sunt doar întâmplătoare…

Grecia, epicentrul crizei datoriilor statelor suverane, ce ameninţă întregul sistem financiar al lumii, poate constitui, de asemenea, şi epicentrul crizelor religioase ce ar urma să vină. De ce? Pentru că un mic articol de pe site-ul Focus International Agency spune că grecii pretind că au găsit mormântul lui Alexandru cel Mare, dar şi Chivotul Legii:

„Se crede că mormântul lui Alexandru cel Mare şi Chivotul Legii au fost găsite pe insula grecească Thassos, anunţă site-ul rusesc Grekomania.ru, partener al Ministerului grec al Culturii şi Turismului. Şeful echipei de cercetare, Kumardzis, a anunţat că aceste descoperiri au fost realizate în timpul unor excavări realizate de amatori. Conform domniei sale, unele rezultate neaşteptate au fost raportate în timpul excavaţiilor de pe insula Thassos. Cercetătorii sunt convinşi că descoperirile constituie cu adevărat mormântul lui Alexandru cel Mare, dar şi Chivotul Legii.”

Sarcofagul lui Alexandru cel Mare
Sarcofagul lui Alexandru cel Mare

Mormântul lui Alexandru cel Mare

Alexandru cel Mare, zis şi Alexandru al Macedoniei, a fost conducătorul unui imperiu enorm, care se întindea de la marginea Chinei, până în Egipt şi Europa. El a murit pe 13 iunie 323, la vârsta de 33 de ani, din cauza malariei (conform opiniei unora) sau a fost otrăvit (conform altora). După moarte, trupul lui Alexandru a fost plasat într-un sarcofag de aur, acesta rămânând în oraşul egiptean Alexandria timp de câteva sute de ani. Marii conducători ai Imperiului Roman, ca Pompeii, Iulius Cezar, Augustus sau Caligula au vizitat mormântul celebrului conducător. În anul 200 d.Hr., împăratul roman Septimius Severus a închis publicului mormântul lui Alexandru; succesorul său, împăratul roman Caracalla, a fost ultimul care a mai vizitat mormântul, căci, după această dată, nu se mai ştie nimic despre soarta sa. Aşa-zisul „sacrofag al lui Alexandru”, aflat astăzi la Muzeul de Arheologie din Istanbul, e numit aşa nu pentru că ar conţine rămăşiţele celebrului împărat macedonian, ci pentru că basoreliefurile sale conţin reprezentări ale lui Alexandru şi companionilor săi, în bătălia cu perşii. Se crede că sarcofagul ar fi al regelui Sidonului, Abdalonymus, numit rege de Alexandru imediat după bătălia de la Issus (331 î.Hr.)

Chivotul Legii
Chivotul Legii

Misterul Chivotului Legii

Chivotul Legii este menţionat în Biblie că ar conţine tăbliţele de lut pe care sunt scrise cele 10 porunci, toiagul lui Aaron şi o cantitate simbolică de mană, hrana din cer care a ţinut în viaţă poporul israelit în timpul rătăcirii prin deşert. Ca şi Sfântul Graal, Chivotul Legii este unul dintre cele mai căutate artefacte biblice, chiar dacă existenţa lui este pusă serios la îndoială. Nu se ştie unde se află acest Chivot al Legii. 2 Macabei, o carte Bibliei scrisă în jurul anului 100 î.Hr., povesteşte cum profetul Ieremia, fiind avertizat de Dumnezeu înaintea invaziei babiloniene, a luat Chivotul şi l-a îngropat în peştera din muntele Nebo (Iordania):

„4. Şi era tot în acele scrieri cum că proorocul, luând poruncă de la Domnul, a poruncit ca să aducă cu sine cortul şi chivotul.
5. Şi ieşind la muntele în care s-a suit Moise şi a văzut ţara ce i s-a dat ca moştenire, Ieremia a venit acolo şi a aflat loc în peşteră, şi cortul şi chivotul şi jertfelnicul tămâierii le-a băgat acolo şi a astupat uşa.”
(2 Macabei 2:4-5)

Biserica Ortodoxă Etiopiană pretinde că posedă Chivotul Legii în oraşul Axum. Obiectul este păstrat sub pază lângă Biserica Maica Domnului de Zion şi este folosit ocazional în procesiuni religioase.

Cele 2 cruci de la mormantul lui Alexandru din insula Thasos
Cele 2 cruci de la mormantul lui Alexandru din insula Thasos

Săpăturile de pe insula grecească Thassos

Revenind la sacrofagul lui Alexandru…istoria descoperirii mormântului celebrului conducător macedonian este una mai veche. Toate săpăturile arheologice care ar fi dus la găsirea mormântului în insula grecească Thassos sunt explicate detaliat pe site-ul metafysiko.org, unde sunt prezentate o serie de hărţi, fotografii şi alte detalii. G. Kofterelis, care a făcut parte din echipa de excavare a locului din insula Thasos, a spus următoarele despre aceste săpături arheologice: „În primul rând, volumul construcţiei pare atât de mare, încât doar un împărat ar fi putut ordona această construcţie. În opinia mea, doar cineva cu multă putere asupra zonei, ar fi putut construi aşa ceva. În al doilea rând, conform echipei de la Thessaloniki şi a oamenilor care au lucrat cu Universitatea Aristotel din Thessaloniki, cele două cruci descoperite la locul şantierului au un simbolism particular. Una este o cruce imperială, iar alta este una funerară. Dacă le combinăm, rezultă combinaţia „împărat mort”.

Cutremurele din Grecia şi Turcia, consecinţele deschiderii Chivotului Legii?

O coincidenţă uimitoare: chiar în ziua în care era publicată ştirea pe site-ul Focus International Agency, a avut loc în Grecia, pe 10 noiembrie 2011, un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter. Putem citi asta pe site-ul Agenţiei Americane de Fizică a Pământului, adică USGS. Deşi e doar o speculaţie, dar se poate presupune că acest cutremur a fost consecinţa deschiderii Chivotului Legii! Şi tot ca o coincidenţă, cu o zi înainte, în seara zilei de 9 noiembrie 2011, acelaşi USGS ne arată faptul că un alt cutremur a avut loc nu departe de Grecia, în estul Turciei, având magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter. Epicentrul cutremurului a fost la doar 16 kilometri de oraşul Van.

Au descoperit babilonienii Chivotul Legii?

Revenind la exemplul biblic oferit mai sus, cea în care se vorbeşte de ascunderea Chivotului Legii înaintea invaziei babiloniene, istoria dă dreptate Bibliei şi confirmă faptul că Nabucodonosor al II-lea, regele Babilonului, a cucerit Iudeea în anul 587 î.Hr., iar în anul 586 î.Hr. a cucerit Ierusalimul, capitala evreilor, distrugând Templul din Ierusalim, palatul regal și zidurile de apărare. Dar, dacă am presupune că atunci când a devastat statul Israel, Nabucodonosor al II-lea a găsit şi ascunzătoarea Chivotului Legii? Interesant e faptul că întreaga cultură neo-babiloniană a înflorit cel mai mult în secolele 7 şi 6 î.Hr., adică după cucerirea teritoriilor israeliene. Mari descoperiri matematice şi astronomice au fost obţinute în acea perioadă. N-ar fi posibil să aibă legătură cu descoperirea Chivotului Legii?

Sistemul matematic sexagezimal al babilonienilor

Interesant e faptul că babilonienii au inventat atunci un sistem matematic sexagezimal, adică baza constituind-o numărul 60, şi nu 10, cum se foloseşte actualmente în matematica modernă. De la acest sistem babilonian îşi are originea sistemul de măsurare a timpului (60 de secunde într-un minut, 60 de minute într-o oră), dar şi cele 360 de grade ale unui cerc (60 x 6).

Imagine cu Chivotul Legii din filmul "Indiana Jones si Arca Pierduta" (1981)
Imagine cu Chivotul Legii din filmul "Indiana Jones si Arca Pierduta" (1981)

Alexandru cel Mare a găsit Chivotul Legii?

Mai departe, peste câteva secole, babilonienii au fost cuceriţi de Alexandru cel Mare. N-am putea, la fel, presupune că Alexandru cel Mare a găsit Chivotul Legii, ascuns de babilonieni? Astfel se explică de ce acolo unde se află sacrofagul lui Alexandru Macedon s-ar afla şi ascuns şi Chivotul Legii. De asemenea, astfel, s-ar putea explica de ce conducătorul macedonian n-a fost niciodată înfrânt în bătălii.

De la Alexandru Macedon la Hollywood

Mai ţineţi minte filmul de aventuri „Indiana Jones şi Arca pierdută” (1981) al lui George Lucas, în care naziştii îşi doreau şi ei Chivotul Legii pentru a fi invicibili şi a obţine puteri supranaturale? Putem spune că acest scenariu de film e doar unul 100% ficţional, dar dacă s-a bazat şi pe fapte reale? Dacă societăţile secrete ştiu deja de existenţa Chivotului Legii şi a puterilor sale? Căci, aşa cum spuneam şi într-un articol recent publicat pe site (https://www.lovendal.ro/wp52/un-fost-critic-de-film-confirma-ca-marile-productii-hollywoodiene-sunt-creatia-organizatiei-malefice-illuminati/) marile producţii hollywoodiene ar putea fi creaţia organizaţiei malefice Illuminati.

Cine şi-ar dori cu adevărat Chivotul Legii?

Unde vreau să ajung cu toate cele spuse până acum? Că, dacă ar exista cu adevărat şi Chivotul Legii ar avea, pe bune, toate aceste puteri paranormale, atunci, cu siguranţă cineva urmăreşte să pună mâna pe el. Dar oare cine? Avem deja câteva indicii. M-a frapat încă de anul trecut (2010) ideea apărută conform căreia, Grecia, pentru a se putea salva ar trebui să vândă şi câteva insule! Citez ştirea din mai 2010 de pe BBC: „Grecia ar trebui să ia în considerare şi vânzarea a unor insule nelocuite pentru a-şi putea plăti datoriile, au spus aliaţii politici ai cancelarului german Angela Merkel.” Da, ştiu că insula Thassos e locuită şi, teoretic, n-ar trebui să fie vândută, dar dacă statul grec va da faliment şi se va prăbuşi, cine va administra acest teritoriu?

Cooperare strategică suspectă dintre Grecia şi Israel

Apoi, nu ştiu cum se face, că iarăşi îşi bagă coada evreii. Evreilor le-ar place extrem de mult ca acest Chivot al Legii să încapă din nou pe mâinile lor. Poate nu-i de mirare că Grecia şi Israel au în ultima perioadă relaţii foarte strânse, formând chiar şi alianţă strategică. Citesc următoarea ştire de pe DefenceIndiaForum.com: „Ministrul grec al Apărării, Panos Beglitis, a vorbit după întâlnirea cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu din Ierusalim, în cea de a doua zi a vizitei sale oficiale din Israel, despre cooperarea din Grecia şi statul evreu, aceasta reprezentând o opţiune strategică pentru ambele guverne. „E evident că ambele ţări au voinţa politică pentru a modela o strategie stabilă la toate nivelurile, şi, desigur, în sectorul apărării şi cooperării militare”, a spus ministrul grec.” Cooperare strategică dintre Israel şi Grecia. Oare cu ce scopuri? Are vreo legătură această alianţă cu posibila descoperire a Chivotului Legii?

Alexandru cel Mare din Biblie este Antihristul?
Alexandru cel Mare din Biblie este Antihristul?

P.S. Nu vreau să închei acest articol, fără a mai reaminti ideea conform căreia Antihristul din Biblie ar putea fi chiar Alexandru cel Mare. Am scris acest lucru, pe larg, în articolul despre Lady Gaga (https://www.lovendal.ro/wp52/lady-gaga-papusa-illuminati-partea-4-alejandro-sau-venirea-antihristului/). Citez din acel articol:

Antihristul din Biblie este unul din cele şapte capete din Biblie. El trebuie să fie regele Egiptului, Asiriei, Babilonului, Persiei, Greciei, Romei (Imperiului Roman de viitor). Din moment ce  a trăit înaintea apariţiei Imperiului Roman, el trebuie asociat cu „împăratul nr.5” (Apocalipsa 17:10: „Dar sunt şi şapte împăraţi: cinci au căzut, unul mai este, celălalt încă nu a venit”). Dintre toţi regii faimoşi ai lumii antice, cel mai celebru a fost Alexandru cel Mare (356-323 î.Hr.), cel care a creat un imperiu imens, cel mai mare din toată istoria omenirii. În mod sigur, Apocalipsa lui Ioan se referă la el, şi nu la faraonii din Exod, monarhii asirieni sau regii babilonieni şi persani (din mai multe motive, ca de exemplu faptul că regii babilonieni şi persani au fost, de obicei, credincioşi). Alexandru cel Mare ar putea fi identificat cu Antihristul din Biblie, din mai multe motive, printre care am aminti
– el a fost cel mai faimos rege al antichităţii, despre care s-a scris cel mai mult.
– ascensiunea şi decăderea sa au fost descrise cel mai bine în profeţiile lui Daniel din Biblie (profeţii făcute cu circa 3 secole înainte!)
– el credea că este fiul lui Zeus, fiind un conducător foarte arogant.
– va duce o campanie de genocid împotriva credincioşilor care nu i se supun.

Dacă Alexandru cel Mare din Biblie ar fi Antihristul, atunci întreaga afacere cu acest Chivot al Legii s-ar complica. Trebuie să recunosc că deja mă depăşeşte…