Conspiraţia “2 mai 2011″ a Rusiei şi Chinei, dată peste cap de uciderea lui bin Laden

14.998 vizualizari

După moartea lui Osama bin Laden, dolarul s-a apreciat

Citind azi dimineaţă această aparent nevinovată ştire de pe incont.ro (site-ul economic al Ştirilor Pro TV), mi s-a aprins o luminiţă: „Efectele morţii lui Osama: Dolarul s-a apreciat, iar petrolul, aurul şi argintul s-au ieftinit. Dolarul s-a apreciat astăzi faţă de un coş de valute de referinţă, revenind de la minimele ultimilor 3 ani. Dar şi petrolul, aurul şi alte mărfuri importante au înregistrat scăderi importante de preţ, după anunţarea morţii liderului Al-Qaida, Osama bin Laden, care a eliminat o parte din riscul resimţit de pieţe, transmite Reuters.”

China şi Rusia vor să renunţe la dolar

De ce mi s-a aprins luminiţa? Întrucât am făcut imediat legătură cu o ştire ce a apărut în cotidianul Daily Mail pe 25 noiembrie 2010. Citesc din această ştire: „China şi Rusia abandonează dolarul în noul tratat bilateral comercial. Premierul chinez Wen Jibao şi omologul său rus, Vladimir Putin, au spus că de-acum înainte ei vor folosi propriile monezi pentru schimbul bilateral. Experţii chinezi au declarat că acest lucru este necesar pentru protejarea propriilor economii şi nu pentru atacarea dolarului”.

Şi ţările arabe doresc moartea dolarului

Sigur că da! Rusia şi China, două state foarte puternice şi adversare ale Americii, nu au nicio intenţie să submineze dolarul american… Cine poate crede o asemenea minciună!? Mai ales că, cu mai mult de 1 an înainte, apărea o altă ştire în cotidianul britanic The Independent în care putem citi următoarele: „Moartea dolarului (…) În plină criză financiară, ţările arabe plănuiesc împreună cu China, Rusia, Japonia şi Franţa să pună capăt supremaţiei dolarului în tranzacţiile comerciale cu petrol, în locul lor folosindu-se un coş de valute formate din yenul japonez, yuanul chinez, euro, preţul aurului, precum şi o nouă valută ce includea Arabia Saudită, Abu Dhabi, Kuwait şi Qatar. Întâlniri secrete au avut loc deja între miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din Rusia, China, Japonia şi Brazilia pentru a lucra la întreaga schemă, ceea ce înseamnă că petrolul nu va mai fi cotat în dolari”.

Conspiraţia lui Lombardi: 2 mai 2011, „lunea cea neagră”

Săpând mai departe pe Internet, am găsit un site interesant lombardidigital.com, care aparţine de un ziarist pe nume Michael Lombardi. Acestea susţine de ceva timp că luni, 2 mai 2011, va avea loc aşa-zisa „zi de luni neagră”, ziua în care dolarul american se va prăbuşi. În videoclipul postat pe site-ul său (http://www.lombardidigital.com/ss/pc_apr2.html) domnul Lombardi susţine printre altele:

SUA, legată de produsele chinezeşti

– Multe din lucrurile pe care americanii le consumă (de la mobil până la televizoare) provin din China, SUA cumpărând anual din această ţară produse în valoare de 2,45 trilioane de dolari! Iar China, văzând dificultăţile economiei americane, ea nu mai vrea să aibă de-a face cu dolarul american. Iar ziua fatală pentru a se întâmpla acest lucru a fost stabilită pe 2 mai 2011. Dacă s-ar întâmpla asta, economia americană s-ar duce total de râpă, întrucât ea e strâns legată de economia altor ţări, în special cu cea a Chinei. Dacă mai multe ţări vor decide că vor să renunţe la dolarul american, atunci valoarea dolarului va scădea extrem de mult.

– China e îngrijorată de dolarii pe care îi primeşte de la SUA pentru exporturile sale, pentru că valoarea lor este mai mică. Ea nu mai doreşte să aibă asemenea pierderi financiare, aşa că se pregăteşte să taie legăturile cu dolarul (vezi acordul cu Rusia în privinţa schimburilor comerciale, acord de care am vorbit la începutul articolului). Şi de aceea, China a aranjat o serie de întâlniri secrete cu alte ţări, pentru că are nevoie să scape de mulţimea de dolari pe care îi deţine.

Situaţia economică a Chinei, incertă

– La suprafaţă, China este o mare putere economică; în ultimul deceniu, ea a crescut mai repede decât orice altă economie mondială. Dar, dedesupt se ascund multe lucruri; faţă de restul ţărilor dezvoltate, China este încă o ţară comunistă. În plus, foarte puţine informaţii se cunosc despre situaţia financiară reală şi economică a acestei ţări. Dar, unele informaţii au transpirat şi despre această ţară asiatică se poate spune, pe scurt, următoarele: situaţia economică a Chinei este asemănătoare cu situaţia economică a SUA din 2007, înainte de căderea economiei americane din 2008.

Prea mulţi chinezi îşi cumpără case fără să-şi permită

– Prăbuşirea economiei SUA s-a datorat imposibilităţii plăţii creditelor imobiliare acordate prea lejer de bănci. Ori, acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi în China. Iată ce spune corespondentul lui „Radio Australia”: „Când mă aflam în China, puteai întâlni oameni care-şi făceau împrumuturi pentru o casă, doar semnând o bucată de hârtie. Atunci când un ofiţer de credit îţi spunea că trebuie să ai un venit lunar de 200.000 yuani pentru a obţine un credit de casă şi tu nu-l aveai, te sfătuia: „scrie jos cifra de 200.000 de yuani şi gata”. Cred că e un mare balon în China, căci băncile le îndeplinesc visele şi acelor oameni care în mod categoric nu-şi pot permite să-şi cumpere o casă”. Aşadar, China se află într-o situaţie mult mai proastă decât este aratată ea omenirii. Şi se îndreaptă spre acelaşi colaps bancar de care au avut parte americanii în anul 2008. Şi, drept urmare China trebuie să acţioneze rapid pentru a preveni o catastrofă.

Construcţii chinezeşti inutile

– În plus, China are o mulţime de construcţii care sunt făcute cam degeaba, căci nimeni nu locuieşte în ele. Un prim exemplu: South China Mall, cel mai mare mall din lume; el a fost construit în 2005, dar o mare parte din el e tot gol. Şi aceeaşi poveste se repetă în toată ţara. China are 64,5 milioane de apartamente în care electricitatea nu a fost trasă, întrucât ele sunt goale. În SUA, înainte de începerea crizei bancare din 2008, erau 600.000 de case neocupate; aşadar, China e cel mai mare „balon financiar în pericol de a se sparge” din lume.

Adversarul nr.1 al Chinei: rata mare a inflaţiei

– Totodată, China mai are un adversar cu care trebuie să se lupte: inflaţia. Conform ziarului canadian „The Globe and Mail” preţurile alimentelor din China au crescut cu 10% în doar o lună, şi în doar jumătate de an, la unele alimente preţurile s-au dublat. Şi nu e vorba doar de alimente: în 2010, preţurile la îmbrăcăminte au crescut cu 50%. Toate acestea nu înseamnă decât un singur lucru: datorită inflaţiei, costul vieţii se va degrada semnificativ pentru cetăţeanul chinez obişnuit. Mulţi din ei nu-şi vor mai permite nici necesităţile zilnice şi de aceea nu-şi vor mai plăti ratele pentru creditele imobiliare.

Chinezii dau vina pe americani pentru inflaţie

– Din ce în ce mai mulţi chinezi dau vina pe SUA pentru situaţia lor actuală. De fapt, ziarul indonezian „Jakarta Globe” spunea: „Sursa inflaţiei din China este America, pentru că acolo se tipăresc prea mulţi dolari”. De aceea, China trebuie să acţioneze rapid; şi guvernul chinez are în vedere un plan secret. De aceea, întâlnirile lor cu ţări din OPEC şi cu alte state precum Brazilia, Rusia, Japonia şi Franţa. Liderii chinezi doresc ca dolarul american să nu mai fie principala monedă internaţională în tranzacţiile comerciale.

2 mai 2011, a doua zi după 1 mai, ziua internaţională a muncii

– Data la care să se realizeze „ofensiva împotriva dolarului” este una secretă, dar Michael Lombardi crede că aceasta va fi 2 mai 2011. De ce? Întrucât, dacă guvernul chinez nu va face nimic, economia sa va imploda în vara lui 2011. Şi China trebuie să aleagă o zi în care să acţioneze, poate împreună cu Rusia. Şi ce zi mai potrivită ar fi decât 2 mai 2011, adică a doua zi după 1 mai, ziua internaţională a muncii, ziua comuniştilor? Precum se ştie China are la putere un regim comunist, iar Rusia a fost prima ţară comunistă din lume. Michael Lombardi crede că odată trecută data de 1 mai, pe 2 mai 2011, la orele 00:00, cele două ţări, Rusia şi China, vor trece la „asaltul” împotriva dolarului.

Lunea neagră din 19 octombrie 1987

– Aşa s-a întâmplat şi pe 19 octombrie 1987, aşa zisa „zi de luni neagră”, zi în care toate pieţele financiare ale lumii s-au prăbuşit. Dar puţini oameni ştiu că această prăbuşire s-a datorat unei dispute internaţionale asupra dolarului american, ce a încercat să fie manipulat de alte naţiuni. Şi totul a început luni dimineaţa la bursa din Hong Kong. Imediat, odată cu deschiderea trecerea fusului orar, şi celelalte burse din întreaga lume s-au prăbuşit asemenea jocului de domino. Haosul s-a răspândit spre Australia, Bombay (India), iar câteva ore mai târziu spre Europa (Frankfurt, Paris, Londra). Bursa din New York era ultima bursă care s-a deschis în acea zi şi toate acţiunile ei pur şi simplu s-au prăbuşit. La sfârşitul zilei, bursele americane au scăzut cu 23%, fiind cea mai mare scădere din istorie pe care a înregistrat-o vreodată Wall Street-ul.

– În ziua de azi, pieţele bursiere sunt mult mai interconectate decât în 1987, iar 2 mai 2011 va fi (conform opiniei lui Michael Lombardi) ziua pe care puţini din noi o vom uita.

Lovitura de maestru a lui Obama împotriva Rusiei şi Chinei

Dar ziua de 2 mai 2011 tocmai a trecut şi nu s-a mai întâmplat nimic din dezastrul financiar anunţat de Michael Lombardi. A greşit ziaristul sau cumva anunţul făcut duminică seara, 1 mai 2011, de către preşedintele Obama a dat peste cap tot planul de distrugere al dolarului? Căci Barack Obama a anunţat într-o declaraţie de presă neaşteptată că „teroristul nr.1 al lumii”, Osama bin Laden, ar fi fost omorât. Un eveniment care a şocat pozitiv lumea, dar care a fost şi o bilă albă pentru americani, care şi-au arătat din nou forţa şi potenţa. La un asemenea anunţ, reacţia pieţelor financiare a fost una deloc surprinzătoare: preţul petrolului a scăzut, iar dolarul american s-a apreciat. În asemenea condiţii, dacă ar fi existat într-adevăr un plan ruso-chinez de destabilizare a dolarului american şi a Americii pe 2 mai 2011, acesta a fost contrat cu succes de anunţul prealabil al preşedintelui Obama. A fost cu adevărat o lovitură de maestru aplicată de „Unchiul Sam” „copiilor rebeli” ai lumii, Rusia şi China.