Compania McDonald’s vrea să ne vrăjească de calitatea cartofilor săi prăjiţi… De ce n-ar trebui s-o credem?

4.086 vizualizari

Recent, compania McDonald’s a început în România o campanie publicitară agresivă la televizor, prin care doreşte să ne informeze, pe noi consumatorii, că unul din ingredintele principale din meniurile sale – cartoful – este unul natural. Şi astfel, cartofii prăjiţi de la McDonald’s sunt sănătoşi şi buni pentru organismul uman. Dar oare de ce McDonald’s ţine să precizeze acest lucru într-o reclamă televizată? Eric Schlosser în cartea sa „Fast Food Nation”, apărută în anul 2001 la editura Houghton-Mifflin ne spune adevărul: cartofii prăjiţi de la McDonald’s sunt toxici pentru organism. Iată câteva fragmente traduse din această carte:

Un factor important de succes al unui lanţ de fast-food o constituie cartofii prăjiţi, care sunt preparaţi într-o mixtură de 7% ulei de seminţe de bumbac şi 93% grăsime de bovine; acest lucru le dă aroma lor specifică. Dar o serie de critici la adresa marilor lanţuri de fast-food i-a determinat pe unii operatori, printre care McDonald’s, să renunţe la grăsimea de bovine şi să folosească ulei vegetal, ce produce mult mai puţin colesterol. Dar, chiar şi aşa, cât de sănătoşi sunt cartofii prăjiţi de la McDonald’s?

Aceşti cartofi prăjiţi o fi gustoşi, dar cu siguranţă nu sunt sănătoşi. Ei conţin sodiu şi grăsimi saturate. Acrilamida este o substanţă produsă atunci când produsele alimentare bogate în amidon sunt prăjite sau preparate la microunde la temperaturi extrem de înalte. E o substanţă carcinogenă, ceea ce înseamnă că ea poate cauza tumori şi cancer. A nu se uita că aceşti cartofi prăjiţi sunt preparaţi la o temperatură de 190°C. Aşadar, ne poate îmbolnăvi, nu imediat, ci cu timpul.

P.S. Oricum, cât de „bună” e mâncarea de la McDonald’s o puteţi constata şi singuri citind acest articol: http://www.almeea.com/muzeul-mcdonalds-misterul-pentru-care-hamburgerii-arata-la-fel-de-proaspeti-ca-acum-20-de-ani/. După 20 de ani, hamburgerii arată la fel de proaspeţi! Ce naiba le pun în acei hamburgeri?