Site de secrete, stiinta si metafizica

Cicada 3301, cea mai secretă organizaţie de pe Internet! Este un program de recrutare al serviciilor secrete mondiale sau o farsă?

6 52

cicada 3301Povestea de mai jos poate că unii dintre voi o cunoaşteţi; eu însă nu am vorbit despre ea pe acest site, aşa că o voi prezenta în cadrul acestui articol. Pe 4 ianuarie 2012, utilizatorii de pe site-ul 4chan.org au dat peste o imagine misterioasă, însoţită de următorul mesaj: “Bună! Căutăm persoane extrem de inteligente. Pentru a le găsi, am încropit următorul test. Există un mesaj ascuns în această imagine. Găsiţi-o şi acest lucru va duce la găsirea noastră. Abia aşteptăm să ne întâlnim cu cei câţiva care vor reuşi. Mult succes!”

Utilizatorii de pe forum au speculat că acest lucru este un viral, o chestie de marketing sau pur şi simplu o glumă… Sau poate că este un program de recrutare a Agenţiei de Securitate a Statelor Unite (NSA). Dar, surpriza vine acum: se pare că în spatele acestui anunţ s-ar afla Cicada 3301… cea mai secretă organizaţie de pe Internet! Interesant e faptul că cei care au decodat mesajul iniţial au găsit indicii care duc la alte dezvăluiri, care, la rândul lor, conţin alte coduri secrete şi ghicitori ascunse… toate semnate de “3301”.

Cei care au spart codurile au dat peste un număr de telefon, la care, atunci când era apelat, era dezvăluit un mesaj înregistrat care ducea la un website securizat, având imaginea unei cicade (insecte) şi a unei numerotări inverse. După expirarea numerotării inverse, au apărut diferite coordonate a unor locaţii din SUA, Europa şi Asia. La aceste coordonate s-au găsit postere cu insecte, ceea ce dovedeşte faptul că această Cicada 3301 este o organizaţie globală.

Cei care au reuşit să spargă codul le-au fost trimise mai multe sarcini individuale, dar, atunci când detaliile s-au scurs pe Internet, testele au fost schimbate, iar cei care au “trădat” au fost descalificaţi. O lună după ce testele au început, 3301 a anunţat că a găsit “persoana potrivită”. Chiar au emis un fel de comunicat, negând informaţiile că 3301 ar fi un grup de hackeri.

Unul dintre cei care au reuşit iniţial să descifreze testul a primit un email de la 3301, în care acesta (sau aceasta) se definea ca fiind un “think tank”. Conform Wikipediei, “Think tank” este un termen ce caracterizează o asociație sau o organizație de persoane specializate sau chiar o singură persoană competentă care oferă, de regulă gratuit, informații necesare pentru a crea, amplifica, diminua, înlătura, organiza sau optimiza un anume compartiment funcțional al societății, așa cum ar fi optimizarea structurii militare, economice, politice, culturale la nivel local, regional, statal, continental sau chiar la nivel global.

Deşi un comunicat al 3301 a fost emis că s-a găsit persoana potrivită, nu se ştie dacă cineva, cu adevărat, a reuşit să promoveze testele finale şi ce s-a întâmplat cu el mai departe.

Pe 4 ianuarie 2013, Cicada 3301 a început cea de-a doua rundă de recrutare; de data aceasta, testele sunt mai grele, incluzând o piesă muzicală codată. Nu am informaţii dacă pe 4 ianuarie 2014 s-a început o a treia rundă de recrutări.

Nimeni nu ştie cine este şi ce reprezintă Cicada 3301. Oricum, se pare că are anumite conexiuni cu ezoterismul şi chiar satanismul, din momentul ce unul din indicii făcea referire la “Cartea Legii” (“Liber AL vel Legis”), scrisă de satanistul Aleister Crowley (citiţi mai multe acest articol: Magicianul Aleister Crowley, cel mai malefic om de pe planetă).

În plus, sigla organizaţiei secrete (ce aduce aminte de un fluture, o insectă) cu siguranţă că face referire la programul Monarch. Pentru cei care nu ştiţi (deşi am vorbit de mai multe ori pe acest site), proiectul Monarch reprezintă o tehnică de control al minţii  (introdusă de CIA) prin intermediul căreia subiectul este expus unei traume atât de  violente, încât mintea sa creează o separare. Mintea sa devine divizată,  şi astfel apare o nouă personalitate, modelată de către manipulatori.  Atunci când o persoană suferă o traumă indusă de un electroşoc, va simţi  o stare de “minte uşoară”, de parcă ar zbura asemenea unui fluture.  Există, de asemenea, o reprezentare simbolică privind metamorfoza  acestei frumoase insecte: dintr-o omidă, ea se transformă în cocon (ce  reprezintă inactivitatea), şi apoi în fluture (noua creaţie), ce se va  întoarce la punctul său de origine. Asemenea model migrator face ca  fluturele să fie o specie unică. Trebuie să reţinem de aici faptul că  fluturele reprezintă simbolul controlului minţii.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie