Site de secrete, stiinta si metafizica

China, adversarul nedeclarat al Rusiei

14 36

Vorbim de o ştire apărută de ceva timp (în decembrie 2009) dar care poate a trecut neobservată de către unii. Aşadar, în decembrie 2009, şeful Statului Major al Armatelor Terestre Ruse, generalul Serghei Skokov, a făcut o declaraţie ce a cauzat multe controverse în Federaţia Rusă. Vorbind despre posibilele conflicte cu care Rusia s-ar putea confrunta în viitor, generalul a subliniat trei scenarii distincte: cu vestul, cu sudul şi cu estul.

În vest, Rusia s-ar putea confrunta cu un inamic inovativ şi super-tehnologizat (deşi nu l-a numit, în mod clar el făcea referire la NATO). În sud, Rusia se confruntă cu “formaţiuni neregulate, care duc la un război de gherilă” (referire la organizaţiile teroriste de natură islamică). Iar în est, Rusia s-ar putea confrunta cu o “armată de milioane de oameni, care luptă atât cu tactici tradiţionale şi convenţionale, cât şi cu înalte nivele de concentrare a puterii inteligenţei şi a puterii de foc, în direcţii specifice”.

Generalul Skokov nu a nominalizat China în discursul său, dar e important de reţinut faptul că nu există o altă armată în Orientul Îndepărtat compusă din milioane de oameni, aşa cum este armata Chinei. Din acest punct de vedere, afirmaţiile generalului rus sunt chiar surprinzătoare. Ele sunt primele, începând din anii 80, de când China a devenit potenţialul şi realul adversar al Rusiei.

Sursa: Robert Amstermdam

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie