Cercetătorii francezi au descoperit un Mega Virus straniu în Chile

3.457 vizualizari

Vă prezint în continuare o ştire difuzată de postul de televiziune chinez NTD (New Tang Dynasty):

O echipă de oameni de ştiinţă din Franţa au descoperit un nou virus. Acesta este cel mai mare găsit vreodată, fiind descoperit pe coastele lui Chile. Oamenii de ştiinţă spun că Mega Virusul poate ajuta cercetarea ştiinţifică în studierea organismelor virale. Mega viruşii nu pun niciun pericol organismului uman.

Mega Virusul Chilensis, aşa cum a fost el denumit, este mai mare decât cel ce deţinea recordul anterior, Mega Virusul Mimi, şi constituie el însuşi un organism extrem de complex. Jean-Michel Claverie, cercetător la Centrul Francez de Cercetare Genomică a spus: „De fapt, este cel mai mare virus cunoscut. E puţin mai mare decât mega-virusul Mimi, dar el este de asemenea impresionant în termeni de ADN şi mărime genomică.”

Viruşii Mimi şi Chilensis au 594 de gene în comun şi ar putea forma o nouă familie de viruşi denumiţi „Megaviridae”. Viruşii nu au de obicei atât de multe gene, iar cercetătorii spun că viruşii responsabili pentru gripă şi HIV au doar 10 gene. Mega viruşii nu constituie o ameninţare pentru oameni. Dar ceea ce îi intrigă pe cercetători o constituie faptul că ei adăpostesc gene ce n-ar trebui să se afle acolo, gene ce sunt de obicei găsite în organismele celulare sau în celulele umane.