Cercetătorii britanici aberează din nou: dacă nu credem „adevărurile oficiale” înseamnă că am fost abuzaţi psihic în copilărie (sic!!)

1.506 vizualizari

Cercetătorii britanici (ce ne-am face fără ei…) au mai scos încă o aberaţie: cică cei care ar fi avut o copilărie nefericită cred în teoriile conspiraţioniste!

Citesc din mizeria de studiu de pe sciencedaily.com:

În studiul lor, cercetătorii Ricky Green şi Karen Douglas de la Facultatea de Psihologie a Universităţii din Kent, Anglia, propun teoria ataşamentului de tip anxios care explică de ce persoanele adulte care au avut o copilărie nefericită sunt înclinate să creadă în teorii conspirative.

Ataşamentul de tip anxios se formează în copilărie atunci când persoanele care îngrijesc copilul sunt distante sau lipsesc din viaţa acestuia.

Pe parcursul cercetării, oamenii de ştiinţă au constatat că participanţii ce manifestă ataşamentul anxios faţă de cei din jur nu numai că sunt înclinaţi să adere la noţiunile generale ale teoriilor conspirative, ci sunt adesea adepţi ai celor mai populare teorii ale conspiraţiei, precum cea care susţine că prinţesa Diana a fost asasinată de serviciile secrete britanice.

Ataşamentul de tip anxios explică, de asemenea, nivelul de credinţă al subiecţilor în teoriile conspiraţioniste la care aderă, luând în considerare şi alţi factori importanţi, precum sentimentul general de lipsă de încredere în sistem, lipsa educaţiei şi convingerile religioase.

P.S. De ce spun că e o aberaţie şi mizerie de studiu? Pentru că teoria nu se explică deloc în cazul meu (dar sunt sigur că mai există şi alţii în situaţia mea). Eu am avut o copilărie fericită, părinţii mei nu au fost detaşaţi, au făcut parte din copilăria mea, şi totuşi, am o înclinaţie în a studia misterele şi de a crede unele ipoteze „neverificate oficial”.

De fapt, problema este următoarea: unele autorităţi publice şi sociale ne ascund adevărul, fac lucruri în taină, ne manipulează şi apoi unii, dacă vor să afle adevărul, sunt etichetaţi fals ca şi „conspiraţionişti”, deşi atracţia pentru „teoria conspiraţiei” nu este altceva decât o pasiune pentru a afla adevărul dincolo de aparenţele acestei lumi. Dacă nu s-ar mai manipula şi nu s-ar mai minţi oamenii, iar totul s-ar face la lumină, nu ar mai fi nevoie de „teoria conspiraţiei”. Şi apoi, „cercetătorii” mai vin şi cu aberaţii de genul acesta că „dacă nu crezi adevărurile oficiale, ai fost abuzat psihic în copilărie” (!!!) Incredibil…