Cele 5 secrete „întunecate” ale lui Coca-Cola: de la originea nazistă a băuturii „Fanta” şi până la folosirea unor trupe militare pentru asasinarea liderilor sindicali!

11.021 vizualizari

secretele Coca ColaÎn 2011 (“Secretele lui Lovendal” vă prezintă în exclusivitate în România formula secretă a băuturii “Coca-Cola”) vă prezentam care este formula binecunoscutei băuturi americane, Coca-Cola:
1) Extract fluid de coca: 120 de grame.
2) Acid citric: 90 de grame.
3) Cafeină: 30 de grame.
4) Zahăr: 30 de grame.
5) Apă: 9 litri.
6) Suc de lămâie: 1 litru.
7) Vanilie: 30 de grame.
8 ) Caramel: 45 de grame sau mai mult (până se colorează suficient).
9) Alcool: 240 de grame.
10) Ulei de portocale: 20 de picături.
11) Ulei de lămâie: 30 de picături.
12) Ulei de nucşoară: 10 picături.
13) Ulei de coriandru: 5 picături.
14) Ulei de portocale de Sevilla: 10 picături.
15) Ulei de scorţişoară: 10 picături.

În acest articol am să vă prezint altceva… cele 5 secrete „întunecate” ale lui Coca-Cola!

1) Alcoolul. Povestea lui Coca-Cola începe cu o băutură alcoolică, care se numea Pemberton’s French Wine Coca, creată de farmacistul John Pemberton. Printre ingredientele sale se număra şi o mixtură dintre cocaină şi alcool, care se numea cocaetilenă. Băutura a fost scoasă în afara legii în oraşul de provenienţă a băuturii, Atlanta, care avea o nouă legislaţie prohibitivă începând cu anul 1885. Pemberton a făcut o mişcare rapidă, schimbând vinul din compoziţie cu sirop de porumb, iar noul produs a fost scos la vânzare în 1886, sub numele de „Coca Cola: băutura cumpătată”.

Coca-Cola a fost una orientată spre cocaină, până în 1903, când compania şi-a dat seama de fricile persoanelor albe în consumul eploziv de cocaină în rândul afro-americanilor, ce aveau acces la celebra băutură pentru doar 5 cenţi, odată cu introducerea sticlelor în 1899.

2) Cocaina. Coca-Cola a devenit o băutură complet lipsită de cocaină în anul 1929, deşi versiunea de băutură pe care o consumaţi în prezent ar putea conţine şi puţin extract de frunză de coca. Totuşi, alcaloidul ecgonina, ce poate fi sintetizat în cocaină, a fost îndepărtat. Extracţia sa are loc la uzina chimică a companiei, denumită Stepan, singura companie autorizată de guvernul american pentru importul şi procesarea frunzelor de coca. În 2003, Stepan a importat 175 de tone de coca, o cantitate suficientă pentru a produce cocaină în valoare de mai mult de 200 de milioane de dolari.

3) Columbia. În 2001, în Statele Unite a fost depusă o plângere penală de către sindicatul columbian Sinaltrainal, acuzând Coca-Cola şi partenerii săi de îmbuteliere din Columbia, că folosesc „echipe ale morţii paramilitare”, pentru a ucide, tortura şi răpi lideri ai sindicatului. Astfel, compania americană ar fi angajat ale Forţelor Unite ale Apărării din Columbia (AUC), pentru a omorî 9 lideri sindicalişti. Plângerea a fost retrasă în 2005, pentru că fabricile de îmbuteliere columbiene nu ar fi fost deţinute de Coca-Cola, deşi o companie mexicană deţinută de Coca-Cola avea acţiuni acolo.

4) Fanta. Coca-Cola Deutschland era operaţiunea cea de mai succes a companiei, având 43 de fabrici de îmbuteliere deschise. Dar apoi, odată cu începutul celui de-al doilea război mondial, producţia a fost suspusă embargoului. Pentru a se sustrage embargoului, şeful operaţiunii germane, Max Keith, a creat un nou produs utilizând doar ingredientele disponibile în Germania în acele vremuri, incluzând zer şi tescovină! Acest nou proudus a fost numit „Fanta”, de la cuvântul german ce înseamnă „Fantezie”. În ciuda zvonurilor, operaţiunea nu a fost niciodată asociată cu naziştii. Profiturile din timpul războiului şi noua băutură răcoritoare au fost oferite companiei Coca-Cola la sfârşitul războiului.

5) Obiceiul mortal Coca-Cola. „Coca-Cola a constituit un factor esenţial în moartea ei…” aşa arăta un raport al medicului legist care descria moartea unei femei de 31 de ani din Noua Zeelandă, care consuma mai mult de 9 litri de Coca-Cola zilnic! Acest obicei nesănătos i-a adus zilnic 1 kg de zahăr şi 1 gram de cocaină, jucând un rol esenţial în aritmia cardiacă care a ucis-o pe femeie. Consumul excesiv de Coca-Cola i-a cauzat femeii mărirea ficatului şi scăderea nivelului de potasiu din sânge. Şi totuşi, Coca-Cola susţine că produsele sale sunt sigure! Iar Coca-Cola şi-a exprimat regretul că raportul medicului legist s-a concentrat pe pe „consumul excesiv al femeii de Coca-Cola”!