Ceaușescu și misterioasa „bibliotecă de aur” de sub Munţii Buzăului

6.688 vizualizari

Următoarele informații mi-au parvenit pe o cale neoficială. Că o fi aberații, e posibil, habar n-am. Vă las pe voi să judecați. Așadar…

* În 1967, undeva sub Munţii Buzăului a fost descoperit o “bibliotecă de aur” străveche, plină de “cărţi” aurite, scrise într-o limbă misterioasă. Asta ne poate duce cu gândul la “biblioteca de metal” aflată în tunelurile subterane din Ecuador şi de care am vorbit într-un articol din august 2013 (Incredibila “bibliotecă de metal” din tunelurile subterane din Ecuador! Acolo se află ascuns secretul omenirii!). Au fost aduşi cei mai buni specialişti români pentru a încerca să descifreze aceste scrieri misterioase… nimeni n-a reuşit nimic! Toată descoperirea a fost păstrată secretă, iar cei câţiva cercetători care au avut acces la cărţi erau însoţiţi tot timpul de mulţi securişti.

* Ceauşescu şi-a dat seama de importanţa enormă a descoperirii şi, de aceea, trebuia să apeleze la ajutor internaţional. Dar la cine? Cu sovieticii se afla într-un fel de război rece şi asta pentru că dictatorul român dorea să fie cât mai independent de URSS. Deşi relaţiile cu Occidentul s-au mai îmbunătăţit, totuşi Ceauşescu nu dorea să fie nici la cheremul oamenilor de ştiinţă occidentali, în cazul unei descoperiri atât de importante pentru omenire. Aşa că a găsit nişte aliaţi de nădejde: Cehoslovacia (şi ea făcând parte din blocul comunist, dar, la fel de dornică de independenţă faţă de URSS, ca şi România). Această ţară deţinea cercetători de prestigiu şi tehnologii destul de avansate.

* Aşadar, în 1968, Ceauşescu dădu ordin ca aceste cărţi de aur să fie transferate în mare secret în Praga (Cehoslovacia) pentru a fi analizate şi desluşite de oamenii de ştiinţă cehoslovaci. Dar, KGB-ul rusesc a prins de veste despre această operaţiune şi a informat conducerea sovietică. Ruşii, auzind de toate aceste lucruri pur şi simplu au turbat! Într-o ţară satelit (cum era considerată România atunci) s-a făcut poate cea mai mare descoperire istorică a omenirii, iar sovieticii n-au fost informaţi? Şi mai mult decât atât, românii au apelat la specialiştii din Cehoslovacia şi nu la cei sovietici!? Brejnev (conducătorul URSS-ului din acea perioadă) a dat un ultimatum lui Alexandr Dubcek (prim secretar al Partidului Comunist din Cehoslovacia) să trimită imediat “cărţile de aur” la Moscova. Dubcek, dorind să-şi afirme independenţa faţă de ruşi, a refuzat. Ceea ce a urmat se cunoaşte în istorie: pe 20 august 1968, trupe din Tratatul de la Varşovia (URSS, RDG, Polonia, Ungaria şi Bulgaria) au invadat Cehoslovacia, eveniment cunoscut sub numele de “Primăvara de la Praga”. România, bineînţeles, nu a participat la această acţiune militară, fiind ameninţată cu invazia de către URSS.

* Ruşii au invadat Praga pentru a pune mâna cu forţa pe tezaurul românesc. Nu au reuşit să pună mâna pe cărţi care au ajuns în secret, cu bine, în Bucureşti. Ruşii n-au mai invadat şi România, aşa cum îşi propusese, întrucât prim-ministrul din acea perioadă, Ioan Gheorghe Maurer, a făcut o vizită în China. În urma unei oferte de nerefuzat pentru China, aceasta a ameninţat URSS că o va ataca cu arme nucleare, dacă România va fi invadată. Briliantă strategie românească!