Ceaiurile din magazine pot conţine pesticide foarte periculoase! De astăzi, eu renunţ în a mai consuma asemenea ceaiuri! Îmi iau din piaţă sau îmi culeg singur…

2.323 vizualizari

ceai 30Aţi auzit cumva de producătorul de ceaiuri „Celestial Seasonings”? Nici eu n-am auzit până astăzi, dar, după câte putem citi de pe site-ul lor oficial, compania „Celestial Seasonings” a fost creată în anul 1969, fiind în momentul actual unul dintre cei mai mari producători de ceaiuri din America de Nord. Compania susţine că ceaiurile sale sunt 100% naturale şi că, din produsele sale, sunt băute circa 1,6 miliarde de ceşti cu ceai în fiecare an.

Am citit o ştire îngrijorătoare pe site-ul Honeycolony.com, în care se arată că, în urma unor teste efectuate, circa 91% din ceaiurile „Celestial Seasonings” conţin pesticide periculoase. Testele au fost efectuate de Eurofins, o companie independentă de testare a alimentelor.

După câte ştiu, în România nu se vând asemenea ceaiuri, aşa că nu văd deocamdată niciun pericol la adresa noastră. Totuşi, această ştire nu poate să nu-mi pună următoarea întrebare: dacă un producător din America îşi permite să ofere la vânzare ceaiuri ce conţin urme de pesticide, de ce n-ar face-o şi producătorii şi importatori de ceaiuri din/în România? Goana după profit îi fac pe mulţi să uite de siguranţa alimentară a consumatorilor. Nu vreau să acuz vreo companie, dar deja pe mine o asemenea ştire m-a făcut destul de circumspect. Până astăzi consumam foarte mult ceai de la diverse firme producătoare… ştirea de azi m-a pus în gardă şi am luat hotărârea să beau doar ceai cumpărat din piaţă de la ţărani sau cules de mâna mea (flori de tei, mentă, cozi de cireşe, muşeţel etc.) Măcar am certitudinea că e mult mai natural. Cine ştie câte „prostii” se găsesc în plicurile cu ceai din cutiile lucitoare?