Ce secrete ştie papa Francisc despre diavol? Este el acelaşi lucru cu extraterestrul-reptilian?

21.435 vizualizari

Papa Francisc nu se fereşte să vorbească despre diavol în discursurile publice și să-l menţioneze pe Twitter ca şi „Satana”, „Cel Rău”, „Șarpele Antic” și „Marele Dragon”, pentru a numi doar câteva pseudonime. Papa Francisc nu vede diavolul ca fiind ceva mitic, ci mai degrabă ca o persoană care este reală.

Mulţi sunt indiferenţi la această „obsesie” papală privind diavolul; cu toate acestea, papa Francisc se referă la diavol în mod continuu, crezând că diavolul este singurul dușman al Bisericii. De ce papa insistă atât de mult despre diavol? El este inteligent și are tendința să privească în profunzime lucrurile faţă de cei mai mulţi clerici catolici din epoca modernă.

Preocuparea lui Francisc în privinţa diavolului nu este o chestiune teologică, ci mai mult o chemare la arme, oferind pași concreți pentru a lupta cu diavolul, împreună cu domnia răului care este în lumea de azi. El continuă să facă referire la diavol, deşi mulţi cred că papa vorbeşte în metafore.

Francisc, în slujbele sale, tot avertizează că oamenii nu ar trebui să fie naivi, pentru că diavolul este o fiinţă inteligentă. Papa ne-a adus aminte că diavolul există şi în secolul 21 și că oamenii ar trebui să învețe din Evanghelie despre cum să lupte împotriva lui. Creştinii nu trebuie să fie ignoranţi cu privire la căile diavolului, crezând că el este doar o relicvă a trecutului.

Francisc a predicat în trecut că diavolul este inteligent şi se deghizează asemenea unui înger. Diavolul face tot felul de promisiuni, dar niciodată nu şi le ţine. Diavolul îi face pe oameni să-şi dorească lucruri pe care nu le poate oferi și să-și pună speranțele în lucruri care nu îi vor face fericiți.

Dar, oare cine este acest diavol de care vorbeşte papa? Nu cumva e vorba de reptilieni? Nu cumva diavolul este o fiinţă extraterestră reală, iar papa ştie acest lucru? Ce informaţii deţine papa pe care nu ar dori să le dezvăluie?