Ce era sfera misterioasă Betz? Se rostogolea singură şi scotea un sunet bizar, ca din altă lume…


Când familia Betz a cercetat un incendiu ciudat care a decimat 88 de acri din pădurea lor, a făcut o descoperire ciudată: o sferă argintie de aproximativ 20 de centimetri în diametru, complet netedă. cu excepția unui simbol triunghi ciudat, alungit. Inițial, s-a crezut că ar putea fi un gadget NASA sau chiar un satelit spion sovietic, dar n-a fost aşa. Apoi, cei din familia Betz au decis să ia sfera cu ei.

Două săptămâni mai târziu, fiul familiei cânta la o chitară în aceeași cameră cu sfera. Deodată, sfera a început să reacţioneze la melodiile lui, emiţând un sunet ciudat şi o rezonanţă care l-a tulburat profund pe câinele familiei. Curând, familia Betz a descoperit că globul avea alte proprietăți ciudate. El se putea opri și îşi schimba direcția atunci când era rostogolit pe podea. În cele din urmă, globul revenea la persoana care îl împingea, asemenea unui câine dresat.

Sfera misterioasă părea să atragă energie din energia solară, devenind vizibil mai activă în zilele luminoase. Părea de parcă ceva (sau cineva) controla sfera de la distanţă; ocazional, ea emitea zgomote și vibrații de joasă frecvență, ca și cum ar fi fost un motor care mergea înăuntru. Sfera părea să evite cu orice preț să cadă și să se prăbușească, de parcă ar fi protejat ceva în interiorul ei. Ea a reușit chiar să sfideze complet legile gravitației și să urce pe o masă înclinată pentru a evita căderea.

Când publicul a aflat despre această sferă, cotidiane precum „New York Times” și „London Daily” au trimis reporteri să fie martori la sfera miraculoasă. Chiar și oamenii de știință au fost impresionați, deși familia Betz nu i-a lăsat să ia sfera pentru o examinare mai amănunţită.

Cu toate acestea, totul s-a schimbat când sfera a început să manifeste un comportament de tip poltergeist: ușile au început să se închidă singure noaptea, iar o muzică ciudată de orgă umplea din senin casa. În acel moment, familia a decis să afle care este cu adevărat sfera. Aşa că ea a fost predată pentru a fi examinată. S-a descoperit că era o bilă perfect obișnuită din oțel inoxidabil.

Au existat multe teorii care au încercat să explice natura sa posibilă. Cea mai plauzibilă dintre acestea este cea mai banală: cu 3 ani înainte ca familia Betz să găsească globul, un artist pe nume James Durling-Jones conducea maşina în zona în care a fost găsit globul. Pe portbagajul de pe acoperișul mașinii sale erau o serie de bile de oțel inoxidabil, destinate unei sculpturi care trebuiau realizate, dar unele dintre ele au căzut în timpul călătoriei. Aceste bile se potriveau cu descrierea exactă a sferei Betz și erau suficient de echilibrate pentru a se rostogoli la cea mai mică provocare (familia Betz locuia într-o casă veche cu podele neuniforme, așa că așa o minge ar părea să se comporte neregulat). Aceste bile puteau chiar emite un zgomot, datorită așchiilor mici de metal blocate în interior în timpul procesului de fabricație. Deși acest lucru nu explică toate fenomenele raportate, cu siguranță aruncă o umbră asupra teoriei „misterioasei bile fantomă din spațiul cosmic”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO