Câtă ipocrizie! Sanctificarea celor doi papi a fost sponsorizată cu banii marilor corporaţii, împotriva cărora se pronunţa recent papa Francisc, ca fiind „malefice”!

2.164 vizualizari

doi papi sfinti bani corporatieVorbeam zilele trecute despre sanctificarea a doi papi (Ioan Paul al II-lea şi Ioan al XXIII-lea) de către alţi doi papi (Francisc şi Benedict al XVI-lea), ceremonie care a avut loc duminică, 27 aprilie 2014 (citeşte mai mult AICI: Doi papi au sanctificat alţi doi papi… Dar, nu papa poate face “sfânt” pe cineva, ci doar Iisus Hristos, aşa cum putem citi şi în Biblie!). Ei bine, de pe CBNC aflăm că sponsorii acestei manifestări au fost nimeni altele decât marile corporaţii ale lumii, împotriva cărora se pronunţa recent papa Francis. Câtă ipocrizie!

Citez din ştire:

A luat poziţie împotriva „tiraniei” capitalismului global si „idolatriei banilor”, dar chiar și papa Francis are nevoie de banii corporaţiilor uneori, așa cum putem afla din lista sponsorilor care au participat la canonizarea de duminică. Un gigant în domeniul petrolului și gazelor, mai multe bănci, precum şi corporaţia alimentară Nestle se află printre susținătorii financiari ai evenimentului de la Roma. Lista sponsorilor este dominată de corporații italiene, ca de exemplu giganţii de energie Eni şi Enel sau societatea bancară Intesa Sanpaolo.

Ciudat e faptul că acum șase luni, papa Francis a lansat un atac furibund asupra sistemului economic global, ca fiind responsabil pentru existenţa săracilor din lume. Mulţi au considerat atunci că aceste remarci reprezintă un „marxism pur”. A nu se uita că însuşi Vaticanul este implicat în lumea marilor corporaţii prin Banca Vaticanului, care gestionează active de 8 miliarde de dolari la nivel mondial.

Prezența sponsorilor din rândul corporaţiilor ar putea fi explicată de situaţia financiară dezastruoasă a Bisericii Catolice, care se confruntă cu un deficit bugetar de 1,17 miliarde dolari. Apărătorii Vaticanului spun că mai bine se găsesc nişte sponsori din zona marilor corporaţiilor pentru a plăti facturile unui asemenea mare eveniment decât să se ia bani din cutia săracilor.

P.S. Eu încă o dată adaug: câtă IPOCRIZIE! Nu poţi în acelaşi timp să critici o entitate, dar, în acelaşi timp, să iei bani de la acea entitate. La fel au făcut şi comuniştii/marxiştii acum un secol: declarau public că luptă împotriva capitalismului, dar erau finanţaţi în secret de banii marilor bănci capitaliste. Eu genul ăsta de ipocrizie n-am să-l pot accepta niciodată, pentru că arată o falsitate incredibilă.