Canibalii care îşi masacrează proprii nou-născuţi

1.129 vizualizari

canibalJungla din Papua Noua Guinee a dezvăluit recent unul dintre cele mai macabre secrete ale sale: masacrarea sistematică, în ultimii zece ani, a tuturor nou-născuţilor de sex masculin din două sate, pentru prevenirea luptelor între triburi.

Prin uciderea tuturor pruncilor de sex masculin, femeile spera să evite luptele dintre triburi pentru supremaţie şi hrană. „Bebeluşii devin bărbaţi, iar aceştia din urmă devin războinici”, a declarat Rona Luke, una dintre femeile din sat care va participa la o întâlnire de „pace şi împăcare” a locuitorilor din Goroka. „Totul se întâmplă din cauza luptelor oribile ce au adus moarte şi distrugere în satul nostru timp de 20 de ani. Atunci toate femeile au hotărât că este mai bine să omoare toţi nou-născuţii băieţi”, a adăugat Luke. Afirmaţia senzaţională aminteşte de povestirea biblica a faraonului din Vechiul Testament, care a ordonat tuturor moaşelor să omoare băieţii israeliţi, pentru a se asigura că nu există suficienţi bărbaţi tineri să lupte împotriva egiptenilor. Luke a declarat că femeile din sat au decis să lase în viaţa numai nou-născuţii de sex feminin, astfel încât în viitor să nu mai existe bărbaţi capabili să lupte. Dar pe lângă faptul că este vorba despre o serie odioasă de pruncucideri, iniţiativa comunităţii feminine va avea consecinţe dramatice în viitorul apropiat: nemaiexistând bărbaţi care să asigure moştenitori, triburile rivale vor dispărea cu certitudine la un moment dat. Nu se ştie numărul exact al pruncilor băieţi ce au fost omorâţi prin sufocare, însă, această practică are loc de zece ani.

„Este oribil, o adevărată crimă, dar am fost nevoite să o facem. Am fost forţate. Trebuia să oprim cumva luptele”, a precizat o localnică din Agibu, vizibil marcată. La iniţiativa pastorului local Michael Hemuno şi cu ajutorul organizaţiei religioase filantropice Armata Salvării, femeile din trib spera că uciderea în masă a pruncilor să poată fi oprită, iar bărbaţii războinici să renunţe la arme.