Bubuitura inexplicabilă din Iaşi ar fi fost provocată de un meteorit – vrea să ne convingă mass-media oficială. 5 meteoriţi au căzut în acelaşi loc (Iaşi) în ultimii 3 ani!??

83 vizualizari

După ce pe 9 iulie 2019, o bubuitură puternică i-a îngrozit pe locuitorii din Iaşi, dar şi din judeţele învecinate (ca de exemplu, Vaslui), acest eveniment nu putea fi ascuns de mass-media oficială, pentru că a fost iniţial foarte mult promovat de reţelele de socializare (în special Facebook).

Aşa cum am scris în articolul de ieri – O bubuitură misterioasă şi terifiantă s-a auzit, din nou, la Iaşi. Experimente militare secrete? – rămân cu părerea că de vină pentru această bubuitură este boom-ul sonic produs de un avion militar sau chiar de o armă militară secretă, aflată în testare.

Însă, ce observ pe principalele canale TV şi mass-media oficiale? Că se vehiculează foarte mult ideea că de vină ar fi un meteorit. Iată câteva titluri culese din mass-media oficială:

Antena 3: „Misterul bubuiturii de la Iași se adâncește: „A fost produsă, probabil, de un meteorit””

Mediafax: „Iaşul, „lovit” de un meteorit. Explicaţia unui fizician după o bubuitură puternică în oraş: Unda de şoc, cauzată de căderea unui obiect extraterestru”.

Stiripesurse.ro: „Ar fi căzut un meteorit la Iași. Cum explică un profesor explozia care a creat nedumerire în oraș”.

În subconştientul nostru vrea să ni se introducă ideea că a fost vorba de un meteorit, pe baza părerii unui profesor ieşean de la Universitatea „Al. I. Cuza”, Silviu Gurlui. Iată ce spune acesta: „Cu probabilitate destul de ridicată pot afirma că zgomotul din Iaşi a fost produs de un meteorit căzut în partea de nord, nord-est a oraşului. El a produs o undă de şoc de foarte mare energie. Efectul asupra clădirilor a fost al unui mic cutremur ce a durat până la cinci secunde. Sunetul s-a simţit puternic pe durata a două secunde. Mulţi oameni aşa l-au şi resimţit acasă. În funcţie de mai mulţi parametri, aceştia produc fenomene optice sau unde de şoc caracteristice. Vitezele lor medii sunt peste 30 km/secundă. Temperatura în vecinătatea suprafeţei este de peste 11.000 grade C. Dacă vom implementa tehnologie optică şi vom investi în cercetare vom putea fi mai liniştiţi: putem preveni, putem să ştim, putem să acţionăm optim”, a declarat profesorul Gurlui.

Deşi, teoretic, căderea unui meteorit n-ar trebui exclusă din start, totuşi alta este problema. Aşa cum spuneam în articolul de ieri, aceste bubuituri au mai avut loc în jurul Iaşului în august 2017, în iunie 2016 (de 2 ori) şi în septembrie 2016. Aşadar, încă de 4 ori au fost bubuituri în jurul Iaşului, în ultimii 3 ani! Cum poate explica profesorul lucrul asta? Şi atunci a fost vorba de meteoriţi? Sunt atraşi meteoriţii inexplicabil de zona Iaşului, de cad cu nemiluita în această zonă!? Coincidenţe nu sunt, aşa că mai degrabă rămâne varianta cu experimente secrete militare. Scopul? Deocamdată habar n-am, dar poate vom afla într-o bună zi…