În trecut, britanicii care nu respectau carantina impusă de guvern erau condamnaţi la moarte!


Vom vorbi astăzi despre o Lege a Carantinei (Quarantine Act), care a fost dată în anul 1721 în Marea Britanie. În secolul al XVIII-lea, în Anglia veneau foarte multe nave de peste tot din lume, acestea putând fi adevărate focare de boli, aduse din străinătate. Parlamentul britanic a răspuns acestei amenințări prin instituirea Legii privind carantina.

Iată ce se spune în primul paragraf al acestei legi: „După ce Parlamentul a început să-şi ţină sesiunile la Westminster, în al nouălea an al Maiestății sale, Regina Anne, o lege a trecut, fiind intitulată „Lege de obligare a navelor care provin din locuri infectate să își îndeplinească carantina mai eficient”; și, ţinând cont de faptul că Marsilia și alte locuri din sudul Franței au fost cuprinse de ceva vreme de ciumă, ceea ce a condus la pericolul ca boala să ajungă în acest regat (…) și, întrucât s-a constatat că legea menționată este ineficientă în scopul prevăzut, pedepsele aplicate nefiind adecvate infracțiunilor interzise (…) pentru remedierea tuturor acestor lucruri (…)”

Legea Carantinei din 1721 obliga toate navele și echipajele să se supună unei carantine complete, pentru a se determina dacă există o amenințare la adresa sănătății publice. Dacă nava era infectată de o boală și căpitanul sau oricare dintre membrii echipajului știau și ascundeau informațiile, aceştia erau condamnaţi la moarte. Dacă se constata că un membru al echipajului era infectat, el trebuia trimis la „lazeret” până la vindecarea bolii. Un lazeret sau o stație de carantină, era construit, de obicei, pe o insulă și era păzit de soldați. Dacă o persoană încerca să scape de acolo, el era, de asemenea, condamnat la moarte.

Legea a fost modificată pentru prima dată în 1743, ca răspuns la epidemia de la Messina. A mai fost modificată de câteva ori şi a rămas în vigoare până în 1896, când a fost abrogată definitivă și înlocuită prin Legea sănătăţii publice.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO