Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Bogăţii minerale de 1 trilion de dolari! De asta au pornit americanii războiul din Afghanistan?

155

Afghanistan 7Statele Unite au descoperit minerale în valoare de aproape 1 trilion de dolari în depozite subterane din Afghanistan, suficiente pentru a schimba în întregime întreaga economie afghană, au anunţat oficiali americani, citaţi de New York Times. Aceste minerale, inclusiv fier, cupru, cobalt, aur şi litiu, ar putea moderniza total economia Afghanistanului, care ar deveni unul din cele mai mari centre miniere din lume. Un raport intern al Pentagonului susţine faptul că, de exemplu, Afghanistanul ar putea deveni o “Arabie Saudită a litiului”, acest material fiind esenţial pentru fabricarea bateriilor pentru laptopuri şi telefoane mobile.

Imensele bogăţii de minerale au fost descoperite de o echipă de geologi americani, acompaniaţi de oficiali ai Pentagonului. Guvernul afghan, precum şi preşedintele ţării, Hamid Karzai, au fost informaţi despre această importantă descoperire. Potenţialul este imens, şi, dacă ţinem cont de faptul că PIB-ul Afghanistanului este de doar 12 miliarde de dolari pe an, rezervele de minerale de 1 trilion de dolari, ar putea constitui mana cerească pe care afghanii o aşteptau.

P.S. Am şi eu un comentariu de făcut la această mică ştire. Cine pune pariu cu mine că marea majoritate a bogăţiilor afghane se va duce tot în mâinile marilor corporaţii americane? Dacă Afganistanul se va alege şi el măcar cu un 10% din trilionul de dolari estimat, să zică “bogdaproste”. Totuşi, am bănuială că de aceste depozite de minerale se ştia de dinaintea izbucnirii războiului din Afghanistan cu talibanii (2001), ceea ce ar face mai de înţeles atracţia suspectă a americanilor pentru o ţară aridă şi stâncoasă.

Orgoni Crystal