Berlusconi şi-a înscenat atacul, dându-şi cu un spray roşu pe faţă

69

berlusconi lovitUn filmuleţ postat pe YouTube sugerează că atacul asupra premierului italian Silvio Berlusconi este un trucaj. Şeful Executivului italian a fost lovit în plină figură de o statuetă ce reprezenta Catedrala din Milano, la 13 decembrie 2009, iar imaginile cu el însângerat au făcut înconjurul lumii, adunând milioane de accesări pe YouTube.

Video-ul în care un autor neindentificat încearcă să demonstreze că, de fapt, atacul a fost numai o lovitură de imagine pusă la cale de Berlusconi însuşi a avut peste 500.000 de accesări, la câteva ore de la postare, relatează Daily Mail.

Intitulat “Este real atacul împotriva lui Berlusconi?”, filmuleţul care durează opt minute ridică întrebări asupra unor momente cheie petrecute în piaţa din Milano. După mai multe stop-cadre pe faţa premierului, imediat după atac, autorul se întreabă cum a fost posibil ca o rană aproape cicatrizată să provoace pierderea a jumătate de litru de sânge, aşa cum au anunţat medicii italieni. Haina şi cămaşa lui Berlusconi erau aproape intacte, întrebarea fiind unde s-a “dus” acel jumătate de litru de sânge.

Imaginile mai focusează pe una dintre gărzile lui Berlusconi, care îi dă un obiect, cu puţin timp înaintea atacului. Acesta ar putea fi un spray cu sânge fals, cu care Berlusconi s-ar fi stropit singur, sugerează autorul filmuleţului.

Cu nasul spart sau nu, cert este că popularitatea premierului italian a crescut brusc, într-o săptămână, cu 20 la sută, remarcă sursa citată.

Sursa: www.ziare.com