Australia a legalizat marijuana medicinală, ce poate fi folosită cu succes împotriva cancerului! Bravo guvernului australian, care e de partea cetăţenilor şi nu de cea a marilor corporaţii farmaceutice!

4.076 vizualizari

marijuana medicalaDe zeci de ani, în aproape toate ţările lumii, marijuana a fost interzisă, fiind considerată a fi drog. Într-adevăr, marijuana produce modificări ale minţii, şi, de aceea, ea poate fi considerată drept „drog”. Numai că este o problemă: marijuana poate fi folosită cu mare succes la tratamentul cancerului şi pentru ameliorarea durerilor, aşa cum multe studii ştiinţifice au dovedit-o. Citez, de exemplu, un studiu publicat de de către site-ul Bibliotecii Naţionale de Medicină a SUA, ncbi.gov. Studiul a fost realizat de cercetătorii Jia W, Hedge VL, Singh NP, Sisco D, Grant S, Nagarkatti M şi Nagarkatti PS, de la Departamentul de Farmacie şi Toxicologie din cadrul Facultăţii de Medicină al Universităţii Virginia (Richmond, SUA). Titlul acestui studiu este următorul: „Un canabinoid, inclusiv Delta9-tetrahidrocanabinolul (THC), induce apoptoza (adică moartea) celulelor leucemice”. Concluzia studiului este următoarea: uleiul medicinal de marijuana, ce este făcut din muguri de canabis, daca este ingerat de trei ori pe zi, timp de două luni, va distruge celulele implicate în leucemie, precum ţi celulele canceroase.

De mai bine de un secol, companiile farmaceutice din întreaga lume au ţinut ascuns tratamentul eficient pentru cancer şi pentru o mulţime de alte boli. Şi asta doar pentru a face cât mai mult profit cu medicamentele lor ineficiente şi costisitoare, care doar ameliorează şi nu vindecă. Iar marijuana poate fi tratamentul perfect. Dar guvernele lumii ce au făcut? Au interzis pur si simplu marijuana, considerându-l a fi drog.

În 2015, scriam acest articol (O victorie a site-urilor alternative: o instituţie guvernamentală din America recunoaşte oficial că “marijuana ucide cancerul”! Adevărul nu mai putea fi ascuns de oameni, din cauza marilor corporaţii farmaceutice!) în care arătam că Institutul Naţional de Cancer al Statelor Unite (organism ce aparţine de Ministerul American al Sănătăţii) a recunoscut pe pagina sa oficială, cancer.gov, la secţiunea “Întrebări frecvente” faptul că marijuana “poate inhiba creşterea tumorii prin moartea celulară, blocând creșterea celulară şi dezvoltarea vaselor de sânge necesare tumorilor pentru a creşte, protejând, în acelaşi timp, celulele sănătoase normale”.

Precum se vede, adevărul nu mai poate fi ascuns faţă de oameni şi mai multe ţări din lume încep să legalizeze marijuana medicinală pentru tratamentul unor boli grave. Ultima ţară care a făcut acest lucru este Australia, aşa cum putem observa într-o ştire publicată pe site-ul Business Insider Australia. Citez din ştire:

Parlamentul australian a adoptat noi legi care deschid calea pentru utilizarea canabisului ca şi medicament de către persoanele care suferă de boli cronice şi dureri. Modificări ale legii privind narcoticele permit cultivarea canabisului pentru fabricarea medicamentelor din canabis în Australia. Rămâne, în schimb, ilegală, cultivarea şi folosirea canabisului ca şi drog. Ministrul Sănătăţii, Sussan Ley, a spus că a fost o zi istorică pentru națiune și oameni care s-au luptat mult și greu să conteste stigmatizarea medicamentelor din canabis, astfel încât pacienții să  nu mai fie trataţi ca şi infractori.

Bravo guvernului australian care a înţeles faptul că interesul cetăţenilor e mult mai important decât interesul marilor corporaţii farmaceutice!