Atlantida este „paradisul pierdut” al Pământului! Ea a dispărut în urmă cu mii de ani pentru că a intrat într-o dimensiune paralelă! Într-o zi, Atlantida va reveni pe Pământ…


Atlantida 91Nu cred că există mai mare mister în lume decât cel legat în jurul existenței Atlantidei. Mulți învățați și oameni de știință au căutat și încă se află în căutarea Atlantidei. Și totuși nu s-au găsit până acum dovezi fizice precum că acest mitic continent ar fi existat vreodată. Dar, fascinaţia în legătură cu Atlantida e încă mare: ce-o face a fi atât de specială?

Povestea sa este bine cunoscută. În timpul antichităţii, grecul Solon a auzit de Atlantida de la un preot egiptean, atunci când a vizitat Sais-ul. Preotul nu l-a informat doar despre Atlantida, ci şi despre marile dezastre care lovesc planeta noastră în mod periodic, unul din aceste dezastre ducând la dispariţia Atlantidei. Preotul egiptean i-a mai spus că Atlantida se află dincolo de „Stâlpii lui Hercules”, numele Gilbratar-ului în timpurile vechi. Aceasta înseamnă că putem localiza Atlantida undeva în oceanul Atlantic. Solon a adus cu el cunoştinţele învăţate în Egipt şi i le-a spus unui bărbat pe nume Dropides, iar acesta, la rândul său, i le-a spus nepotului său, pe nume Critias. Acesta spune povestea într-o discuţie publică, la care a participat mai mulţi învăţaţi, printre care şi celebrul Platon, de la care, din lucrările sale scrise, am învăţat legenda Atlantidei.

Preotul egiptean i-a mai spus lui Solon că atlanţii se aflau în posesia unei tehnologii extrem de avansate şi că ei nu se temeau de moarte, ceea ce înseamnă fie că ei erau imortali, fie ei cunoşteau destule despre „viaţa de apoi” pentru a nu se teme. Şi, încă o dată, preotul egiptean i-a spus lui Solon că Atlantida „a dispărut”, deci „nu a fost distrusă”. O nuanţă extrem de importantă.

Şi elenii vorbeau de existenţa continentului „Aea”, un alt nume pentru Atlantida

Interesant e faptul că elenii (cum erau cunoscuţi grecii din timpurile vechi) ştiau despre un loc în Oceanul Atlantic denumit Aea. În acest loc, se spune că Soarele se afla întotdeauna în centrul cerului, iar locuitorii lui Aea nu le era frică de moarte. Se poate trage de aici concluzia că Aea din legendele elenilor era acelaşi lucru cu Atlantida egiptenilor. Şi încă un lucru interesant: în picturile greceşti extrem de vechi, Soarele era arătat întotdeauna într-o poziţie centrală, de amiază; în acelaşi timp, există texte vechi care spun că Soarele stătea în acelaşi loc şi nu se mişca (chiar şi Biblia aminteşte de acest lucru la un moment dat). Acest lucru nu demonstrează decât un singur lucru: faptul că, într-un anumit timp de vechime Pământul nu se mai rotea în jurul axei sale… aşadar, nu exista ziua şi noaptea; doar zi pentru unii locuitori ai planetei şi doar noapte pentru alţii.

Atlantida, doar o ficţiune?

Totuşi, deşi mitul Atlantidei există demult, până în prezent nu s-a găsit niciun continent scufundat în Oceanul Atlantic, nu s-au găsit rămăşiţe ale clădirilor sau alte artefacte arheologice care să fie legate de Atlantida. Nu există nimic legat de Atlantida; de exemplu, informaţii provind conducătorii atlanţi sau tehnologia deţinută de acestă civilizaţie avansată. Aşadar, legenda Atlantidei e doar un mit? Această ipoteză am abordat-o şi eu într-un articol din martie 2011 intitulat „Iar s-a descoperit Atlantida! De data asta în sudul Spaniei. Dar Atlantida nu există, fiind doar o ficţiune a lui Platon!Atunci spuneam următoarele:

Însuşi Platon face referire la Atlantida ca la o ficţiune. După ce termină povestea Atlantidei, Platon chiar spune: “Oraşul şi cetăţenii despre care am vorbit (Atlantida) sunt o ficţiune; acum să vorbim despre realitate”, avertizându-şi astfel cititorii că tot ce-a spus despre Atlantida nu e decât o alegorie. În plus, mulţi admiratori ai fenomenului Atlantidei, precum Edgar Cayce, vorbesc despre atlanţi ca fiind o naţiune perfectă, foarte avansată spiritual şi material. Dar Platon însuşi spune despre atlanţi că erau “barbari brutali ce au cucerit lumea, dar ulterior au fost împinşi în insula lor de către pura şi perfecta societate a atenienilor”.

Atlantida a dispărut într-o dimensiune paralelă?

Aşadar, Atlantida nu e decât o ficţiune? Mai există o posibilitate: ca Atlantida să fi existat, dar la un moment dat să fi dispărut într-o altă dimensiune paralelă a Universului nostru. Precum am menţionat mai sus în acest articol, preotul egiptean i-a spus lui Solon că Atlantida a dispărut, nu a fost distrusă; el i-a mai spus că Pământul este lovit periodic de mari cataclisme, Atlantida dispărând într-unul din aceste cataclisme. Aşadar, e posibil ca aceste eveniment cataclismic să fi fost acompaniat de o schimbare a lumilor sau a dimensiunilor spaţiului. Această „schimbare a lumilor” a făcut posibilă şi începerea rotirii Pământului în jurul propriei axe, lucru care nu s-a întâmplat şi înainte, Soarele fiind „fixat” pe cer.

Conform legendelor, Atlantida era ca un adevărat paradis; oamenii trăiau în armonie, erau foarte avansaţi din punct de vedere tehnologic, iar Soarele strălucea întotdeauna pe cer. Apoi, s-a întâmplat ceva, iar paradisul a dispărut, s-a dizolvat. Dacă Atlantida şi întreaga planetă au intrat într-un „nor energetic galactic”, care a distorsionat spaţiul şi dimensiunile, acest lucru ducând la dispariţia Atlantidei? Acesta să fie evenimentul cataclismic periodic de care vorbea preotul egiptean? Civilizaţia Atlantidei, paradisul, nu poate fi găsită pe Pământ, întrucât ea se află acum într-o lume paralelă. Degeaba căutăm dovezi arheologice, căci nu le vom găsi niciodată. Dar, dacă această teorie (aproape SF) despre pierderea Atlantidei ar fi adevărată, atunci putem spera că, într-o bună zi, un eveniment asemănător (intrarea într-un alt nor energetic) va readuce paradisul pe Pământ. Şi acest paradis nu poate fi decât magnifica Atlantidă.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO