Atentatul terorist de la Maratonul din Boston poate duce la un război nuclear dintre SUA şi Rusia, în anul 2017, din cauza teroriştilor ceceni?

3.787 vizualizari

Arătam zilele trecute că atentatul recent de la Boston nu mă interesează atât de mult, încât părea a fi opera unor nebuni (https://www.lovendal.ro/wp52/de-ce-nu-comentez-despre-recentul-atac-terorist-de-la-boston-pentru-ca-era-atacurilor-teroriste-a-trecut-si-nici-macar-oculta-mondiala-nu-se-mai-folosesc-de-ele/), nevăzând nicio conspiraţie în el. Şi, recunosc, nu i-am acordat o atenţie prea mare. Însă, totul s-a schimbat în mintea mea (după ce am publicat articolul) când am aflat că cei care au organizat atacul au fost…ceceni! Hmmm…Deja nu-mi miroase bine. De ce? Pentru că teroriştii ceceni nu au atacat niciodată până acum SUA, ţinta lor preferată fiind Rusia. Acelaşi lucru l-a declarat recent şi fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliano, care într-o declaraţie făcută unui post naţional de televiziune a mărturisit că este surprins că cecenii sunt responsabili pentru bombele de la Maratonul din Boston, neavând niciun indiciu până în prezent că extremiştii ceceni ar fi avut vreo animozitate împotriva SUA; Giulani credea că teroriştii ceceni au ceva doar cu ruşii.

Lucrurile devin mai interesante atunci când aflăm că Giulani face parte din rândul aşa-zişilor „necons” de la Washington, adică politicieni americani şi oameni influenţi neoconservatori, cu o viziune războinică şi care îşi doresc cu orice preţ dominarea militară a lumii de către SUA. Printre alţi „necons” celebri, i-am putea aminti pe fostul preşedinte american George Bush Jr., pe fostul vicepreşedinte Dick Cheney şi pe fostul secretar al Apărării, Donald Rumsfeld. Mulţi „necons” îi consideră pe ceceni ca fiind prieteni ai Americii, acest termen fiind folosit şi de fostul director al CIA, James Woolsey. A nu se uita că teroriştii ceceni au fost utili statelor Unite în timpul războiului civil din Afghanistan (1980-1989), când forţele militare sovietice din Afghanistan au fost atacate atât de talibani (inclusiv de forţe Al Qaeda) cât şi de ceceni.

De aici putem construi o adevărată teorie a conspiraţiei: administraţiile Ronald Reagan (1980-1980) şi George Bush senior (1988-1992) au fost şi ele conduse de „neocons”. Ele au închegat legături cu teroriştii talibani, cu Al Qaeda şi cu teroriştii ceceni în anii 1980. La mijlocul anilor 1990, o parte din aceşti terorişti (Al Qaeda) se întorc cu furie împotriva Americii, punând la cale o serie de atacuri teroriste. Şi asta s-a întâmplat în timpul administraţiei Bill Clinton (1992-2000). În 2001, odată cu revenirea la putere a „necons”, prin adminstraţia George Bush Jr. (2001-2008), are loc atacul terorist de la New York (11 septembrie 2001) ce a fost atribuit organizaţiei Al Qaeda, ajutată de talibanii din Afghanistan. De aceea, „neocons” hotărăşte să se debaraseze de Al Qaeda şi de talibani, declanşând războiul din Afghanistan (în octombrie 2001).

Că aceşti „necons” americani îi sprijină pe ceceni se poate observa şi din articolul acesta din 2004 din ziarul The Guardian în care se arată cum administraţia americană de atunci, condusă de George Bush Jr., îi sprijinea pe opozanţii ceceni, în dauna administraţiei ruse condusă de Vladimir Putin. Şi în acel articol se spune că administraţia rusă bănuieşte că există legături foarte strânse între teroriştii ceceni şi cei ce fac parte din Al Qaeda.

Acum, odată cu atentatul acesta de la Boston stau şi mă întreb: nu cumva o fi el o „etapă pregătitoare” înaintea marelui atentat ce va avea loc în anii următori? A fost pus la cale de ceceni, cu ajutorul prietenilor neocons? Se pregăteşte oare acelaşi scenariu ca şi în 2001? Adică în anii 1990 au avut loc câteva atentate teroriste „marca Al Qaeda”, pentru ca, imediat după venirea la putere a administraţiei „neocons” al lui Bush să se producă marele atentat terorist atribuit lui Al Qaeda?

Aşteptăm cu înfrigurare alegerile prezidenţiale americane din decembrie 2016, care, probabil (după ce se vor trage toate sforile) vor fi câştigate de un lider republican ce face parte din rândurile neocons. Vom avea parte în 2017 de un atac terorist masiv din partea „teroriştilor ceceni” împotriva Americii? Ce va fi distrusă atunci? Casa Albă? Statuia Libertăţii? Empire State Building din New York? Ce vor face atunci necons? Vor ataca Cecenia? Dar Cecenia face parte din Rusia… Orice atac al americanilor împotriva unui teritoriu rus va însemna război atomic. Va izbucni în 2017 un război nuclear mondial din cauza unor nebuni? Ferească Dumnezeu să ne ferească de un asemenea scenariu apocaliptic…