Armata Americană experimentează o nouă armă: „tunul cu zgomote înfiorătoare”, ce seamănă cu strigătul furios al Dumnezeului din Vechiul Testament! Astfel, se explică zgomotele ciudate şi înfricoşătoare auzite în ultimii ani!

7.295 vizualizari

arme cu lasere plasmaIa te uită ce ştire interesantă am găsit pe site-ul militar defenseone.com:

Programul Comun de Arme Non-Letale este în curs de dezvoltare de lasere care să creeze o „minge de plasmă” în ţintele lor.

Imaginați-vă că mergeţi pe jos pe un câmp izolat, într-o zi fără nori, când deodată auziţi brusc zgomotul de 130-decibeli al unui avion de vânătoare. Dar nu puteţi observa avionul sau spune de unde provine zgomotul. Mai degrabă, acesta pare să provină din aerul din faţa voastră, ca strigătul furios al Dumnezeului din Vechiul Testament. Nu, nu sunt halucinații. Și nu sunteţi nici Moise. Ci e vorba de un nou tip de arme militare, destinate nu să omoare inamicul, ci să-l sperie, pentru ca acesta să bată în retragere. Se numește Efectul de Plasmă Indus de către un Laser (Laser-Induced Plasma Effect – LIPE, pe scurt), o armă pe care Armata Americană speră să înceapă s-o testeze în următoarele luni.

LIPE este ideea unui Program de Arme Non-Letale, care doreşte să inventarieze opțiunile cele mai bune pentru controlul mulțimii și pentru securitatea punctelor de control. Zgomotul provine de la o manipulare unică a materiei și energiei, pentru a produce sunete puternice în locații țintă specifice, un fel de „rachetă de zgomot”, incredibil de precisă.

Iată cum funcționează: Materia are 4 stări: solidă, lichidă, gazoasă și ceea ce se numește plasmă, starea cea mai puțin familiară pentru majoritatea oamenilor, desi ea este, de fapt, cea mai comună starea de materie din Univers. Vă puteți gândi la ea ca la un fel de gaz. În starea de plasmă, cantităţile mari de energie scot electronii din nucleele lor atomice, creând ioni. Aceşti ioni se află într-o stare a materiei, care nu este nici lichidă, nici solidă și nici nu se comportă ca un gaz, ci are mai degrabă proprietăți magnetice și electrice, putând lua formă de lumină (asemănătoare luminii neonului).

Laserele LIPE trag jeturi extrem de scurte (în jurul valorii de o nanosecundă, sau o miliardime de secundă) de energie mare îndreptată spre o țintă. Acest obiectiv ar putea fi o persoană, un parbriz, sau pur și simplu un singur punct din spațiu. Energia, relativ inofensiv la nivel LIPE, separă electronii și nucleele în zona țintă, pentru a crea o minge albastră de plasmă. Impulsurile suplimentare al energiei cu laser direcţionate, manipulează mingea de plasmă, realizând un zgomot care pare să vină de nicăieri.

P.S. Foarte interesant, nu? În anii trecuţi, am scris o mulţime de articole care descriau nişte zgomote ciudate auzite de mai multe persoane peste tot în lume (vedeţi, de exemplu, articol din ianuarie 2012: Sunetele ciudate (sau tunetele din cer) din ultima perioadă e posibil să ne anunţe distrugerea Pământului). Acele zgomote păreau să vină de peste tot şi de nicăieri, în acelaşi timp. Am avansat mai multe ipoteze pentru explicarea lor, ca de exemplu oscilaţiile din interiorul Pământului. Însă, odată cu această ştire, cred că aceasta este explicaţia pentru zgomotele bizare: experimentele militare secrete americane cu aceste arme cu laser. Desigur, aceste experimente se fac mai demult în lume, dar ei de abia acum au anunţat oficial realizarea lor.