Armata americană a contaminat în anii ’80 populaţia Cubei cu un virus tropical mortal

914 vizualizari

cubaLa începutul anilor ’80, în Cuba a apărut o formă virulentă de febră tropicală. Aproape 300.000 de cetăţeni ai insulei au contactat boala, iar 158 dintre ei au murit, dintre aceştia peste 100 erau copii.

În vara anului 1982, un articol al publicaţiei Covert Action descria în detaliu experimentele pe care le desfăşura armata americană cu virusul febrei tropicale în centrul militar pentru armament chimic şi biologic de la Fort Detrick, unde se realizau studii pe ţânţarul Aedes aegypt, cel care transmite febra tropicală. Articolul menţionat anterior semnala că singura ţară caraibiană afectată de această boală a fost Cuba.

Doi ani mai târziu, Eduardo Victor Arocena Perez, lider al violentului grup anticastrist Omega 7, a recunosc în timpul unui proces desfăşurat în Manhattan, în care a fost condamnat pentru asasinarea unui membru al misiunii diplomatice cubaneze la ONU, că unul dintre grupurile pe care le controla a avut misiunea de „a introduce nişte germeni în Cuba care să fie folosiţi împotriva sovieticilor şi a economiei cubaneze, pentru a începe ceea ce s-a numit războiul chimic.”