Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Americanii sunt mai deştepţi ca noi: cetăţenii unei regiuni din SUA refuză să ofere apele naturale spre concesiune marilor corporaţii! Bravo lor!

203

apa mineralaIată ce ştire interesantă putem citi pe site-ul truth-out.org:

În Regiunea Hood River, din statul Oregon (SUA), cetăţenii au trecut recent o inițiativă de vot care va proteja resursele de apă ale comunității faţă de operaţiunile comerciale. Aproape 70 la sută dintre alegători susțin interdicția de îmbuteliere comercială a apelor din regiune.

Lozinci scrise pe fond albastru, având cuvintele “Apa noastră, viitorul nostru”, au apărut peste tot în regiunea Hood River, în zilele premergătoare votului, care a avut loc pe 17 mai 2016. Interesant e faptul că partizanii ambelor partide importante din SUA (democraţii si republicanii) au susţinut ca Nestle Waters North America să fie împiedicată să construiască o fabrică de îmbuteliere a apei și de extragere de peste 118 de milioane de galoane anual dintr-un izvor aflat la 70 de km est de Portland.

P.S. Salut decizia americanilor din acea regiune care şi-au dat seama că apa reprezintă o resursă vitală pentru o comunitate şi că ea trebuie să aparţină doar comunităţii, nu să fie “privatizată” către mari corporaţii. Şi asta în timp ce în ţara noastră, toate resursele de apă minerală au fost vândute sau concesionate către diverse corporaţii.

Oricum, nu trebuie să uităm că acum câţiva ani, Peter Brabeck, şeful corporaţiei elveţiene Nestle, spunea fără ruşine că apa nu ar trebui să fie un drept al omului, iar că această idee provine de la câteva “ONG-uri extremiste” (!) – citiţi mai multe în acest articol: Nestle, “killer”-ul omenirii: şeful corporaţiei Nestle spune că apa nu este un drept al omului şi că produsele naturiste nu sunt deloc bune…  Într-un articol ceva mai recent din 2015 (Corporaţia Nestle plăteşte doar 524 de dolari concesiune pentru a extrage 100 de milioane de litri de apă minerală, făcând astfel profit de sute de milioane de dolari! De asta spunea şeful Nestle că “apa nu e un drept al omului”!?), arătam cum compania Nestle plăteşte doar 500 de dolari pentru o concesiune de apă din scoate sute de milioane de dolari profit, ceea ce e cu adevărat revoltător.

Orgoni Crystal