Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Adrian Păunescu făcea în anii ’80, în cadrul Cenaclului Flacăra, semnul satanic cu mâna?

544

blankŢin minte că atunci când eram mic m-au dus părinţii la unul din celebrele concerte ale lui Adrian Păunescu, din cadrul “Cenaclului Flacăra”. Şi mai ţin minte (sper să nu mă înşel, că aveam doar câţiva anişori), Păunescu lansa atunci, în premieră, versurile la celebra melodie “Iancu la Ţebea”. Iar versurile erau atât de frumoase şi-ţi mergeau atât de bine la suflet, că le-am reţinut încă de atunci până în ziua de azi: “Trăiască duhul lui Iancu / Trăiască moţii între moţi / Câmpia libertăţii spune / Ca Avram Iancu suntem toţi”.

Bun, unde vreau să ajung… Chiar dacă în viaţa mea nu am fost decât la un singur concert al “Cenaclului Flacăra”, totuşi mi-au plăcut mult melodiile de acolo. Erau profunde, autentice, româneşti 100%, fără DJ-uri, remixuri, versuri în engleză. Mă uit la fetiţa asta Inna… n-am auzit niciodată vreo melodie în limba română pe care s-o cânte. Succesul ei se datorează aspectului ei fizic şi nu datorită calităţilor sale vocale (să fim serioşi, nici măcar engleza n-o pronunţă bine). Dar asta-i lumea în care trăim azi…contează mai mult cum arăţi, ce fund bombat ai şi nu profunzimea cântecului.

Însă, să revenim, pentru a nu divaga prea mult de la subiectul acestui articol. Cenaclul Flacăra din anii 1970-1980 a fost o adevărată mişcare socială, iar oamenii veneau acolo din plăcere, nu că i-ar fi obligat cineva. Într-un regim în care libertatea de exprimare era extrem de redusă, Cenaclul Flacăra era ca o “evadare” din închisoarea comunistă, o relaxare, aprinzând în sufletele multor români un sentiment de libertate, de patriotism, dar şi de profunzime.

blankZilele trecute mă apucă nostalgia şi mă uitam pe YouTube la secvenţe din cenaclul Flacăra. La un moment dat, pe unul din videoclipurile despre Cenaclul Flacăra văzui un comentariu al unui utilizator, pe nume MrMariusEMI1, care spune: “Iertaţi-mă, în minutul 1:51 sec., este Adrian Păunescu cel care imită semnul acela satanic? Din cauza calităţii clipului, nu pot sa disting bine personajul, dacă este sau nu Adrian Păunescu.” OK, mă uit şi eu de curiozitate…într-adevăr de la 1:51, Adrian Păunescu face un semn care seamănă cu semnul satanic: degetul inelar şi cel mijlociu sunt încovoiate, pe când degetul mic şi cel arător sunt ridicate în sus, semânănd astfel cu… coarnele lui Baphomet, unul din manifestările Satanei. În videoclip, Păunescu îi îndeamnă apoi şi pe spectatori să-l imite… când face acest lucru, el spune ceva, dar sonorul de pe videoclip nu se aude, în fundal putându-se asculta una din melodiile Cenaclului Flacăra. Oare ce le spunea Păunescu spectatorilor? “Şi acum să facem cu mâna acest simbol, simbolul Satanei!” Nu, în nici într-un caz nu-mi pot imagina aşa ceva! În Cenaclul Flacăra n-am întâlnit până acum nicio melodie care să facă apologia satanismului.

blankAtunci, despre ce e vorba? Eu cred că Păunescu i-a pus pe oameni să facă simbolul iubirii la surdo-muţi, care, e adevărat că se aseamănă foarte mult cu simbolul satanismului, singura diferenţă fiind că degetul mare stă relaxat, nu încovoiat şi strâns, ca la satanişti. Într-un articol din 2008 (https://www.lovendal.ro/wp52/obama-face-simboluri-satanice/), am explicat foarte bine acest lucru de ce două simboluri se aseamănă atât de mult, unii făcând adesea confuzie între ele:

“Mâna cu coarne” sau “Mano Cornuto”: Acest gest este un salut satanic, un semn de recunoaştere a membrilor aparţinând Satanismului sau altor grupuri necredincioase. Semnul cu mâna “El Diablo” este adesea confundat cu semnul surdo-muţilor, “Te iubesc.”  Deşi la prima vedere pare o asemănare accidentală, totuşi descoperim că persoana care a descoperit sau creat acest semn pentru surdo-muţi, nu este altcineva decât Helen Keller, un mare ocultist şi teosofist, adoratoare a Satanei. Astfel, ea a spus la un moment dat: “Lucifer reprezintă… Viaţa… Gândirea… Progresul… Civilizaţia… Libertatea… Independenţa… Lucifer reprezintă Cuvântul, şarpele, mântuitorul.” Oare intenţionat Keller a creat semnul “te iubesc” pentru surdo-muţi pentru a imita clasicul semn al Satanei? Vrea oare Keller să ne spună “Te iubesc, diavole”?

Acum, sper că am lămurit acest lucru şi să nu-l mai acuzăm pe bietul Păunescu (Dumnezeu să-l odihnească în pace) că ar fi satanist. Chiar dacă acelaşi user, MrMariusEMI1, scrie mai jos la acelaşi videoclip că: “Mulţumesc! Am reurmărit secvenţele şi constat că semnul lui Păunescu este diferit de acela pe care mi l-aţi explicat şi implicit de cel al multor cetăţeni. Adrian Păunescu face uz de semnul acela satanic şi blasfemitor, pe care A. Pike, inventatorul bibliei satanice, îl afişează şi restul lumii oculte. Îmi este imposibil să cred că un om ca el făcea uz de astfel de “limbaje” fără a le cunoaşte sensul.” Dacă ar citi acest articol, sunt sigur că s-ar lămuri…

Orgoni Crystal