Adevăratul scop al Occidentului în Grecia: această ţară dispune de resurse naturale (aur, petrol şi gaze) în valoare de trilioane de dolari!

  •  
  •  
  •  
  •  

Cred că a venit momentul să spunem adevărul gol-goluţ: Grecia nu e deloc săracă, ea având masive zăcăminte neexploatate de aur, petrol şi gaze naturale. Dacă grecii ar exploata pe deplin resursele lor naturale, atunci n-ar mai avea deloc probleme cu datoriile şi n-ar mai fi „oaia neagră” a Europei. Din fericire, criza economică actuală i-a determinat pe greci să acţioneze, şi se preconizează că Grecia va fi producătorul nr.1 de aur al Europei. În plus, grecii se pregătesc să exploateze şi masivele lor depozite de petrol şi gaze naturale.

Se ştie că Grecia deţine un teritoriu pe care se găsesc sute de milioane de barili de petrol, dar şi depozite gigantice de gaze naturale, toate valorând trilioane de dolari. E cu adevărat păcat că grecii reprezintă una dintre cele mai bogate naţiuni ale Europei, dar traversează cea mai grea criză economică din istoria sa modernă. Grecia e asemenea unui boschetar, care umblă pe străzi şi cerşeşte de la alţii, fără să realizeze prea mult că deţine o avere de milioane de dolari.

Eu miros o conspiraţie a banilor aici. De vină sunt politicienii corupţi ai Greciei, care au condus această ţară doar pentru a-şi realiza scopurile personale, dar şi marii bancheri ai lumii, precum şi lideri din Europa, care au dus intenţionat Grecia în stare de faliment. Criza economică din Grecia a determinat guvernul elen să aprobe deschiderea de noi mine de aur, acest lucru determinând ca Grecia să devină în curând nr.1 în Europa în domeniul exploatării aurului, depăşind astfel Finlanda. Aflăm dintr-un articol din Bloomberg că proiectul deschiderii de mine de aur, la care participă firme canadiene şi australiene, va adăuga 425.000 de uncii de aur, la producţia actuală de doar 11.000 de uncii de aur. De ce-a fost nevoie oare de actuiala criză a datoriilor pentru deschiderea acestor mine de aur? Oare acesta a fost scopul iniţial? Să se creeze o criză pentru aprobarea exploatării unor imense zăcăminte naturale? Să profite de ele anumite corporaţii internaţionale?

Dar, aşa cum spuneam în articol, Grecia nu deţine doar aur. Ea înoată, de asemenea, în petrol şi în gaze naturale. S-a dovedit faptul că în platoul sub-mediteranian din vestul Greciei există depozite uriaşe de petrol şi gaze. Iar într-un articol de pe Reuters din iulie 2012, aflăm cum diverse corporaţii străine se grăbesc pentru exploatarea acestor resurse incredibile. Şi cam care ar fi rezervele de petrol şi de gaze? Dintr-un articol de pe site-ul grecesc ekathimerini.com avem primele cifre:

Estimările iniţiale arată că din Golful Patra s-ar putea extrage 200 de milioane de barili de petrol brut, iar alte 80 de milioane de barili ar fi în Ioannina (…) În Plus, conform lui United States Geological Survey, în marea dintre Creta, Cipru, Israel şi Egipt, se aşteaptă să fie extrase 15 trilioane de metri cubi de gaze naturale.

De pe Global Research.ca, aflăm însă că rezervele naturale de petrol ale Greciei sunt cu adevărat colosale: studiile geologice arată că 22 de miliarde de barili de petrol s-ar putea găsi în Marea Ionică! Faceţi un simplu calcul: 22 miliarde de barili x 100 dolari/barilul = 2 trilioane de dolari dintr-un foc! Aşadar, vă mai miraţi de ce atâta interes din partea Occidentului pentru Grecia? Credeţi că occidentalii sunt atât de buni la suflet să salveze Grecia, fără să fie vorba la mijloc de nişte imense sume de bani?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu