Adevăratul scop al lui Trump în Iran: provocarea unei „revoluţii interne” pentru a da jos clica religioaso-militară de la Teheran! Giganticele bombardiere Boeing B-52 Stratofortress se apropie de Iran…


Imagine: prelucrare proprie

După atacul cu rachete al Iranului, din noaptea lui 8 ianuarie 2020, asupra a 2 baze militare americane din Irak, multă lume se aştepta ca Donald Trump să reacţioneze violent şi să înceapă imediat să atace obiective din Iran. Nu a făcut-o, căci la conferinţa de presă desfăşurată în seara acestei zile, Trump nu a mai avut o poziţie atât de beligerantă, semn că strategia administraţiei de la Washington este alta.

Mă gândesc că poate că s-a adoptat poziţia celor de la CIA şi de la alte servicii secrete americane, sugerând că pot provoca o „revoluţie internă”, care să dea jos regimul ayatolahilor de la Teheran. O acţiune militară şi dură americană ar fi unit populaţia obşnuită cu oligarhia militaro-religioasă din Iran, pe când interesul oficialităţilor americane este să divizeze cele două părţi.

Iată ce spunea Trump în seara aceasta către populaţia iraniană: „Vrem să aveți un viitor, un viitor strălucit, unul pe care îl meritați. Unul al prosperității acasă și armonie cu națiunile din lume. Statele Unite sunt gata să îmbrățișeze pacea cu toți cei care o caută”. Mesajul subliminal pare a fi acesta: „Cetăţeni iranieni, veţi avea un viitor strălucit alături de noi, dacă veţi da jos clica militaro-religioasă ce se află la conducerea ţării şi care vrea război şi acţiuni de terorism în lume”. Iar CIA chiar are puterea să provoace o revoluţie populară… a făcut-o de atâtea ori în alte ţări arabe (Egipt, Libia etc.).

Desigur, mai este şi varianta acţiunii militare dure care să paralizeze Iranul. Nu degeaba, mai multe surse militare pe care le-am citit pe Internet în ultimele ore vorbesc despre deplasarea mai multor bombardiere strategice Boeing B-52 Stratofortress la baza militară americană Diego Garcia din mijlocul Oceanului Indian. Probabil că, în cazul în care Iranul nu se va opri din atacuri militare asupra forţelor americane din Orientul Mijlociu, administraţia de la Washington se gândeşte să bombardeze masiv această ţară.

Ce se va întâmpla cu adevărat, vom vedea în perioada următoare…