A spus NASA că între 15 şi 29 noiembrie 2015 vor fi 15 zile de întuneric pe Pământ? Vreţi să aflaţi adevărul crud? Citiţi articolul…

20.318 vizualizari

15 zile de intunericUitaţi încă un exemplu de dezinformare şi intoxicare în masă pe unele site-uri „alternative” din România. De fapt, prin acest gen de ştiri, nu se urmăreşte decât bagatelizarea site-urilor de conspiraţii/ştiri alternative, astfel încât toate să fie puse în aceeaşi oală. Consecinţa? Orice articol ar apărea în această zonă să nu mai fie credibil.

Iată ce ştire alarmantă putem citi pe nasul.tv: NASA a făcut anunţul: Pământul se va scufunda în ÎNTUNERIC TOTAL în noiembrie. Probabil că sursa originală a ştirii e obiectiv.info, dar nu m-ar mira să provină chiar de la efemeride.ro, cel mai mare site de intoxicare din România. Iată ce aberaţii putem citi în articol:

NASA confirmă că Pământul va fi 15 zile în întuneric total între 15 şi 29 noiembrie 2015. Un astfel de eveniment s-a mai produs acum 1 milion de ani. Specialiştii NASA arată că Pământul se va cufunda în întuneric total începând cu sâmbătă, 15 noiembrie 2015, ora 3:00 până luni, 30 noiembrie, ora 16:15. Potrivit oficialilor, fenomenul va fi pricinuit de un alt eveniment astronomic între Venus şi Jupiter. Şeful NASA Charles Bolden a prezentat la Casa Albă un document de 1000 de pagini în care explică acest fenomen. Conform NASA, nu s-a mai întâmplat aşa ceva de peste 1 milion de ani.

Evident că această ştire este una falsă. NASA niciodată nu a spus vreodată aşa ceva, şi nici pe ştirile de la televizor sau de pe marile agenţii de ştiri nu putem citi vreun asemenea comunicat apocaliptic. De fapt, era simplu pentru cel care a răspândit ştirea în România (obiectiv.info / efemeride.ro) să fi aruncat o simplă privire pe site-ul nasa.gov şi să fi văzut că nu există nicăieri vorbindu-se despre 15 zile de întuneric. Dacă ştirea ar fi arătat că era vorba despre părerea unui conspiraţionist sau a unui om de ştiinţă că vor veni cele 15 zile de întuneric în noiembrie 2015, atunci era vorba de altceva. Dar, când spui cu bună ştiinţă că „NASA a făcut anunţul”, aceasta înseamnă dezinformare intenţionată, cu bună intenţie. Aici nu mai e vorba de a avea o urmă de îndoială asupra unei ştiri („spune tipul ăla adevărul sau nu?”), ci pur şi simplu a intoxica cu bună ştiinţă.

De fapt, sursa originală a ştirii este site-ul Newswatch33.com, care a publicat-o pe 14 iulie 2015. Nu m-ar mira ca acest site ce publică asemenea ştiri grosolane false să nu fie altceva decât creaţia unor servicii secrete, ce vor să realizeze diverse experimente sociale oculte.

Acum un an, s-a răspândit din aceeaşi sursă pentru prima dată în România (efemeride.ro) zvonul conform căreia în noiembrie 2014 NASA a spus că vom avea 6 zile de întuneric. Bineînţeles că NASA nu a spus aşa ceva şi a fost o nouă intoxicare (vedeţi articolul pe care l-am scris atunci şi în care am demascat intoxicarea: A spus NASA că în decembrie 2014 vor fi 6 zile de întuneric? Cineva face un experiment terifiant cu noi, oamenii…). În iunie 2015, referindu-mă la o altă ştire falsă, cea referitoare la aşa zisa microcipare obligatorie a cetăţenilor italieni începând cu anul 2016 (Cică cetăţenii italieni vor fi microcipaţi obligatoriu din 2016… Vă rog, atenţie la asemenea ştiri! Un “virus” periculos, creat de Oculta Mondială, vrea să infesteze toate site-urile de conspiraţii!), am ajuns la concluzia că nimic nu e întâmplător şi că asemenea ştiri pot fi creaţia nu neapărat a unui bolnav pishic, ci a unor forţe oculte care doresc să ridiculizeze site-urile alternative / de conpiraţii, astfel încât oamenii să nu mai aibă deloc încredere în ele. Spuneam atunci următoarele:

De ce? Care este scopul? Pur şi simplu, eu cred că acest gen de informaţii false vor să dezinformeze subtil publicul, pentru ca acesta să-şi dea seama până la urmă de ridicolul teoriilor conspiraţiei. Astfel, din păcate, se face o imagine proastă tuturor site-urilor din conspiraţie, astfel încât toţi conspiraţioniştii să fie băgaţi în aceeaşi oală. Nu m-am mira ca unele site-uri de “ştiri alternative” să fie de fapt o creaţie a unor servicii secrete (Ocultei Mondiale), pentru a dezinforma intenţionat publicul, care nu mai ştie astfel care ştiri să le mai creadă şi care nu. Strategia e simplă: decât să închidem site-uri de conspiraţii, nu mai bine le virusăm? De ce să luptăm împotriva conspiraţioniştilor, pentru a-i victimiza… nu-i mai bine îi “infestăm”? Nu mai bine instalăm printre ei conspiraţionişti falşi?

Aşadar, reţineţi încă o dată: între 15 şi 29 noiembrie 2015 vor fi 15 zile de întuneric doar în mintea unora!