Secretele lui Lovendal – Secrete, conspiratii, OZN, extraterestri, Illuminati, Anunnaki, Nibiru, paranormal, religie


 
PRIMA PAGINA FORUM GENEALOGIA LUI LOVENDAL RECORDURILE LUI LOVENDAL RECLAMA

 

 

Articole recente


 

Orgoni Almeea

Orgoni

Orgoni Almeea

Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 

Comentarii recente

Arhiva lunara

Trafic


 
eXTReMe Tracker

 

Administrare site

    PREMIERA PE INTERNET! Luni, 21 Mai 2012

    Ştiaţi că… fotbalul a fost inventat de italieni, şi nu de englezi?

Secretele lui Lovendal
 

Originile fotbalului european (soccer) sunt adesea controversate, deoarece regulile sale simplificate au dat naştere multor imitaţii. Pe parcursul secolelor al III-lea şi al IV-lea î.Hr, în China se juca un joc destul de asemănător, numit tsu-chu, însă cel mai uimitor exemplu al unui joc primitiv asemănător soccer-ului este ilustrat într-o stampă din oraşul scoţian Edinburgh, datând din 1672. Aproximativ două secole mai târziu, soccer-ul a fost standardizat o dată cu întemeierea Asociaţiei de fotbal din Anglia, pe 26 octombrie 1863.

O versiune italiană anterioară, practicată în Florenţa în jurul anului 1530, folosea echipe cu câte 26 de jucători şi o strategie foarte asemănătoare celei aplicate în sportul modern. Faptul că regulamentul acestui joc era descris clar într-un manual din 1580, Discorsa Calcio, îi creditează pe italieni ca inventatori ai acestui joc, considerat în prezent cel mai popular sport din lume. Cupa Mondială, organizată la fiecare patru ani, este cel mai râvnit trofeu din lumea sportului.

Cel mai vechi club de fotbal este Sheffield Football Club din Anglia, înfiinţat pe 24 octombrie 1857. Această instituţie a contribuit în mare măsură la adoptarea regulii ce stipulează utilizarea echipelor cu 11 jucători, intrată în vigoare în 1870.


 
Secretele lui Lovendal

    ATENTIE! Toate articolele cu sigla "EXCLUSIV" sunt create/traduse de acest site si nu pot fi copiate pe alte site-uri decat cu acordul administratorului acestui site (E-mail: lovendal@lovendal.ro). In caz contrar, se va face plangere la host-ul acelor site-uri, precum si la gestionarul de domenii (.ro, .com, .net, .org etc.) pentru suspendarea acelor siteuri ca urmare a incalcarii drepturilor de autor.
IMPORTANT! Daca doriti sa aflati totul despre Copyright, EXCLUSIV si PREMIERA PE INTERNET, cititi aceasta PAGINA. Alte comentarii cu privire la acest subiect nu sunt permise.


 

 
ATENTIE! Va puteti loga/inregistra AICI.

banner