Orgoni Crystal

 

Sanatoriul morţii din Waverly Hills: un loc foarte malefic

Marti 28 Iul 2009 / 5,262 vizualizari / 12 Comentarii


 

sanatoriul Waverly HillsConsiderat şi în ziua de azi ca fiind unul dintre locurile cele mai bântuite din SUA, fostul sanatoriu TBC din Waverly Hills a devenit vestit la câţiva ani de la închiderea sa, în 1961. Abia atunci s-a aflat despre experimentele pe fiinţe umane, care s-au făcut timp de zeci de ani acolo. Redeschisă în 1962, ca sanatoriu geriatric, instituţia medicală din Waverly Hills a fost închisă, 20 de ani mai târziu, din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare în tratamentul bătrânilor.

Spital pe post de morgă

În anul 1910 îşi deschidea porţile spitalul TBC de lângă Louisville, statul american Kentucky. Dezvoltată din cauza necesităţii, unitatea medicală ajunge ca, până în 1924, să devină unul dintre cele mai mari sanatorii, cu peste 400 de saloane echipate ultramodern pentru perioada respectivă.

sanatoriul Waverly Hills 2În acelaşi timp, însă, apar şi foarte multe zvonuri cu privire la relele tratamente aplicate bolnavilor, care nu aveau nicio şansă de a ieşi sau de a se plânge cuiva din exterior, din cauză că sanatoriul era într-o permanentă stare de carantină. Informaţiile au început, uşor-uşor, să „transpire”. Potrivit unor statistici neoficiale, peste 63.000 de morţi au fost înregistraţi în cei 50 de ani de primă funcţionare a sanatoriului din Waverly Hills.

Coaste extrase pe bandă rulantă

Experimentele cele mai frecvente erau cele de toracoplastie. Practic, pacienţilor-cobai li se extrăgeau coastele pentru ca persoanalul medical să poată provoca o dilatare mai mare a plămânilor. Doar 5% dintre cobai au supravieţuit acestor experimente.

Tunelul morţii

sanatoriul Waverly Hills 3Morţii erau duşi la subsol doar noaptea şi apoi transportaţi prin „tunelul morţii” – o galerie lungă de 150 de metri pe sub spital care ieşea la o cale ferată, unde cadavrele erau încărcate în tren şi duse într-o direcţie necunoscută, au precizat mai mulţi dintre foştii angajaţi, la zeci de ani de la închiderea sanatoriului.

Printre tratamentele de TBC erau şi băile de soare, copiii fiind urcaţi pe acoperiş pentru această cură. Mulţi s-au prăbuşit de la înălţime, însă moartea lor a fost trecută sub tăcere. Deceniile de suferinţă petrecute între zidurile sanatoriului nu au marcat doar angajaţii şi pacienţii, ci şi sufletele celor decedaţi aici, în condiţii misterioase.

Fantomele există la toate etajele

După prima închidere, în 1961, au început să se producă tot felul de întâmplări misterioase. Umbre ciudate, lumini alergând pe pereţi, gemete şi cântece vechi au fost semnalate de majoritatea celor care au trecut pragul sanatoriului, atât după redeschiderea sa, în 1962, ca institut geriatric, cât şi după închiderea definitivă, din 1982.

Bătrâna care plânge şi fetiţa fără ochi

fantoma sanatoriuSpiritul unei bătrâne este foarte des remarcat chiar la intrarea principală. Cu mâinile şi picioarele înlănţuite, ea plânge după ajutor, dar dispare înainte de a-l putea primi de la cei în viaţă. La etajul 3 îşi face regulat apariţia o fetiţă cu o minge viu colorată. Mulţi au spus că au auzit zgomotele mingii ce sărea pe trepte. Un paznic care susţine că a văzut-o pe fetiţă spune că aceasta nu avea ochi. De la întâlnirea respectivă, omul n-a mai trecut pe la locul său de muncă.

Un etaj plin cu fantome

Etajul 4 este considerat ca fiind cel mai „activ” din punct de vedere supranatural. Aici, fantomele care se plimbă pe hol sunt ceva obişnuit, şuşotind şi trântind uşile vechi şi ruginite. Chiar şi în prezent, vizitatorii ajung să fie marcaţi de aceste apariţii.

Sinucideri inexplicabile

Salonul 502, aflat la etajul 5 al sanatoriului, are o istorie însângerată. Mai multe asistente şi-au pus capăt zilelor după ce au îngrijit bolnavii de aici. În 1928, infirmiera-şefă a fost găsită spânzurată de tavanul salonului, iar în 1932, o asistentă a sărit în gol de la geam. În anii următorii au mai fost înregistrate şi alte tragedii în salonul 502, atât printre pacienţi, cât şi la personalul medical care lucra aici. Şi în prezent, vizitatorii spun că văd umbre care îi atenţionează să iasă cât mai rapid din salon. Apariţiile fantomatice sunt dublate de o stare de depresie şi disperare la vizitatori, care spun că, odată intraţi aici, înţeleg deznădejdea sinucigaşilor.

Secretele lui Lovendal

Dati share pe Facebook!

12 Comentarii

 1. jokeru

  Lovendal,nu a fost facut si un film cu sanatoriul asta ,un horror parca?sau poate ca ma insel.

 2. Lovendal

  Ba da, “Death Tunnel” (2005), film tradus de mine.

 3. jokeru

  merci mult ,stiam io ceva de filmul asta ,nu eram sigur ca se numea tunelul mortii.
  pai din filmele care le-am vazut in mare parte au fost traduse de tine,de veverita bc si cam atat.
  apropo ,tie iti iese ceva ca traduci filme ?nu ma intereseaza sume ,doar daca ai ceva profit sau o faci din placere?
  merci inca odata pt raspuns

 4. pff de cate ori am vrut sa iau Death tunnel niciodata nu s-a luat X( sau dak l-am luat nu mergea traducere sau mergea najpa:)) kt desp veveritza mereu vad k ea traduce filmele care le i-au alea de groaza:))

 5. Lovendal

  jokeru, ma crezi cand iti spun ca de 4 ani de cand am tradus, nu mi-a iesit niciun banut? Da, normal ca de placere. Numai ca acum nu mai am timp sa mai continui sa traduc.

 6. jokeru

  Te cred ca o faci din placere si banuiesc ca numai ai timp sa traduci,poate nici nu mai merita sa o faci daca nu ai niciun profit oricat de mic ar fi el.
  Bravo tie pt tot ce ai facut si succes maxim in continuare cu tot ce faci

 7. anna

  chiar acum citeam articolul si nu stiam de unde mi se pare cunoscut…:Pacum stiu Death Tunnel…

 8. cipy

  o serie din filmul saw e facut in spitalul asta

 9. iulia

  wow……chiar as vrea sa vizitez locul asta

 10. hrincescovici

  CATE MISTERE SUNT IN ACEASTA LUME SI NOI NU AVEM TIMP SA LE AFLAM PE TOATE

 11. katty

  Totusi exista vreun risc daca m.as duce acolo? Adica vizitatorii nu au patit nimic, nu? M.ar incanta ideea de a merge sa.l vizitez dar nu cred ca as avea curaj ….. Si apropo se poate vizita, nu?

 12. natalia

  Foarte interesant ce am citit, am vazut filmul demult, prin 2006 si atunci habar n-aveam ca e inspirat dupa evenimente reale. Mie mi-ar placea sa vizitez acest loc, chiar daca probabil mi-ar fii si frica.
  Ps. ms lovendal si tutror traducatorilor pt filmele care le traduc!

Lasati un comentariu

banner