Secretele lui Lovendal – Secrete, conspiratii, OZN, extraterestri, Illuminati, Anunnaki, Nibiru, paranormal, religie

PRIMA PAGINA FORUM GENEALOGIA LUI LOVENDAL RECORDURILE LUI LOVENDAL RECLAMA

Orgoni Almeea

Orgoni

Orgoni Almeea

Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 

Articole recente

Comentarii recente

Arhiva lunara

Trafic


 
eXTReMe Tracker

 

Administrare site

    Vineri, 2 Ian 2009

    Poezii pentru numărul pi

Secretele lui Lovendal
 

piNumărul pi, adică cel care e calculat că raport între circumferinţa unui cerc şi diametrul său, are un număr infinit de zecimale, între care primele sunt întotdeauna: 3,14…

Pentru memorarea mai facilă a cât mai multor zecimale ale numărului Pi s-au întocmit, în diferite limbi, tot felul de fraze, zicale, poezioare etc. uşor de memorat şi care dau, prin numărul de litere ale cuvintelor, luate în ordine, cifrele zecimale respective. În limba română propoziţia “Aşa e uşor a scrie renumitul şi utilul număr” dă valoarea lui Pi cu 8 zecimale, în germană este un catren care dă 23 de zecimale, iar în limba franceză, 4 versuri alexandrine dau primele 30 de zecimale ale numărului Pi. Acesta este aproape de recordul absolut, pentru că mai departe nu se mai poate, deoarece a 32-a zecimala e… zero!

În limba româna performanta este de 25 de zecimale, dată de următoarele două poezii: “Dar o ştim, e număr important ce trebuie iubit/ Din toate numerele însemnate diamant neasemuit,/ Cei ce vor temeinic asta preţui/ Ei veşnic bine vor trăi” şi a doua, ceva mai uşor de reţinut: “Sus e lună;/ O zeiţă fermecată,/ Ca nebuna/ Peste ape trece supărată./ Cântecele toamnei parfumate/ Mor de dor;/ Legănate uşor/ Visuri de iubire/ Spre cer zbor”.

Orgoni Almeea

 
Secretele lui Lovendal

Cuvinte-cheie: , ,
    ATENTIE! Toate articolele cu sigla "EXCLUSIV" sunt create/traduse de acest site si nu pot fi copiate pe alte site-uri decat cu acordul administratorului acestui site (E-mail: lovendal@lovendal.ro). In caz contrar, se va face plangere la host-ul acelor site-uri, precum si la gestionarul de domenii (.ro, .com, .net, .org etc.) pentru suspendarea acelor siteuri ca urmare a incalcarii drepturilor de autor.
IMPORTANT! Daca doriti sa aflati totul despre Copyright, EXCLUSIV si PREMIERA PE INTERNET, cititi aceasta PAGINA. Alte comentarii cu privire la acest subiect nu sunt permise.


 

 
ATENTIE! Va puteti loga/inregistra AICI.

banner