Nu există nicio organizaţie teroristă Al Qaeda…Iar am fost manipulaţi!

5.531 vizualizari

„Vă spun clar că nu există niciun grup terorist sau armată islamică care să se numească Al Qaeda. Orice ofiţer de informaţii din lume ştie acest lucru. În schimb, există o campanie de propagandă pentru a face publicul să creadă în existenţa unei entităţi malefice, care ar reprezenta diavolul”. Aceste informaţii şocante aparţin unui jurnalist de investigaţie pe nume Wayne Madsen. Să vedem împreună care sunt argumentele sale…

Fost ministru britanic de externe: „Al Qaeda nu e un grup terorist”

Cu puţin timp înainte de moartea sa (petrecută în 2005), fostul ministru britanic de externe Robin Cook (între 1997 şi 2oo1) spunea Parlamentului Marii Britanii că Al Qaeda nu reprezintă de fapt un grup terorist, ci o bază de date de mujaheddini şi luptători islamici, folosiţi de CIA şi de Arabia Saudită pentru a lupta împotriva sovieticilor din Afghanistan.

Al-Qaeda…o simplă bază de date

Într-un articol apărut în anul 2004 în „Courtesy of World Affairs”, in cotidian din New Delhi, Pierre-Henry Bunel, un fost agent secret francez, face câteva afirmaţii foarte interesante:

„Am auzit pentru prima oară de Al-Qaeda atunci când mă aflam în Iordania. Eram ofiţer francez, şi, la acea dată forţele franceze aveau contacte apropiate cu Iordania (…) Doi din colegii mei iordanieni erau experţi în calculatoare. Ei predau şi la universitate şi îmi povesteau cum erau ‘pedepsiţi’ studenţii lor. Astfel, dacă un student întârzia la cursuri, i se spunea: „Vei fi notat în Qeidat il-Maaloomaat”, adică „Vei fi notat în baza de date”…mai precis „Vei primi un avertisment”. Dacă studenţii greşeau mai mult erau notaţi în „Qeidat i-Taaleemaat”. În cazurile cele mai grave, studenţii erau notaţi în „Al Qaeda”, adică în baza de date cu cele mai grave abateri disciplinare.”

Totul a început în anii 1980…

Acelaşi fost agent secret Bunel ne explică în continuare originea lui Al Qaeda:

La începutul anilor 1980, Banca Islamică pentru Dezvoltare, localizată în Jeddah, Arabia Saudită, în aceeşi locaţie cu Secretariatul Permanent al Organizaţiei Conferinţei Islamice, a cumpărat un nou sistem computerizat care s-a dovedit a fi mult mai sofisticat decât nevoile sale de atunci. Atunci, s-a hotărât ca o parte din sistemul informaţional al băncii să fie folosit pentru a găzdui o bază de date a Organizaţiei Conferinţei Islamice. La această bază de date se puteau conecta prin telefon toate autorităţile competente din ţările membre ale Conferinţei Islamice.

Al Qaeda = baza

Această bază de date era divizată în două părţi: una în care participanţii la întrunirile organizaţiei puteau alege şi trimite informaţiile de care aveau nevoie, şi altă parte era alcătuită din fişierele de decizie în care erau înregistrate toate deciziile luate de organizaţie. În limba arabă, fişierele erau numite: ‘Q eidat il-Maaloomaat’ şi ‘Q eidat i-Taaleemaat.’ Aceste fişiere erau ţinute într-un singur fişier mai mare, ce purta numele în arabă de ‘Q eidat ilmu’ti’aat’, care în arabă înseamnă „bază de date”. Dar arabii, deseori, scurtau cuvântul în „Al Qaida” sau „Al Qaeda”, care în arabă înseamnă „baza”. Baza militară aeriană de la Riyadh (Arabia Saudită) poartă numele de ‘q eidat ‘riyadh al ‘askariya.’ „Q eida” înseamnă „bază”, pe când „Al Qaida” înseamnă „baza”.

Aşadar, la mijlocul anilor 80, Al Qaeda era baza de dată dedicată comunicaţiilor între membrii Organizaţiei Conferinţei Islamice.

Îi dăm din nou cuvântul lui Pierre-Henry Bunel:

„La începutul anilor 1990, eram ofiţer de informaţii francez. Datorită cunoştinţelor mele de limbă arabă, treaba mea era să traduc faxurile precum şi alte documente interceptate de serviciile noastre secrete. Adesea interceptam materiale trimise de reţele islamice ce operau în Marea Britanie sau Belgia. Aceste documente conţineau indicaţii trimise către grupările armate islamice din Franţa sau Algeria. Mesajele citeau diferite surse, dar printre cele mai citate erau ONU, Mişcarea ţărilor non-aliniate, Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi şi…Al Qaeda.”

Osama bin Laden folosea baza de date Al Qaeda

Dar Al Qaeda era doar baza de date a Organizaţiei Conferinţei Islamice. Orice membru al acestei organizaţii putea lua date din această bază de date. Era foarte natural pentru Osama bin Laden (aşa-zisul lider al organizaţiei Al Qaeda) să fie conectat la această bază de date, atât timp cât el era membrul unei importante familii saudite ce activa în lumea bancară şi a afacerilor. Atunci când Osama bin Laden era agent american în Afghanistan (în anii 1980), reţeaua de Intranet Al Qaeda era un foarte bun sistem de comunicaţii pentru a se putea trimite mesaje.

În concluzie, Al Qaeda nu este vreo organizaţie teroristă şi nici una condusă de Bin Laden. Când mai auziţi aşa ceva pe la televizor sau în presă, să ştiţi că nu-i altceva decât o minciună. Şi să mai ştiţi că bin Laden e mort demult (https://www.lovendal.ro/wp52/osama-bin-laden-teroristul-mort-de-ani-buni-si-inviat-sistematic-de-administratia-sua/)

Ţara interesată în „propaganda împotriva răului reprezentat de Al Qaeda” este Statele Unite, căci războiul împotriva unui inamic imaginar e foarte profitabil pentru marii producători americani de armament.